Systemgendannelse i Windows Vista

0
674

Hvis du oplever problemer med Windows Vista eller der opstår en kritisk fejl, der påvirker hele styresystems evne til at fungere på din PC – så har Microsoft sørget for den indbyggede funktion, der hedder systemgendannelse.

Kort fortalt, så sørger systemgendannelsen i Windows Vista for at din computers systemfiler bliver hentet frem fra en tidligere tilstand, hvor de kritiske fejl endnu ikke var opstået. Windows gemmer løbende dine indstillinger og systemfiler, så du altid har mulighed for at “gå tilbage i tiden” og gendanne dine Windows Vista indstillinger.

Nu spørger du sikker om en systemgendannelse vil påvirke alt dit arbejde, datafiler, modtagne e-mail, oprettede dokumenter, hentede film og musik, samt dine digitale fotografier – bare rolig, så snart du har kørt systemgendannelsen, så vil det KUN påvirke systemfilerne i Windows Vista. Alle de filer du f. eks har liggende på dit Skrivebord forbliver uberørt. Dog skal du være opmærksom på, at installerede programmer også bliver slettet, men de kan heldigvis downloades og installeres igen.

Sådan bruger du systemgendannelsen i Windows Vista

  1. Klik på Start knappen i nederste venstre hjørne
  2. Klik nu på Alle Programmer
  3. Vælg Tilbehør
  4. Vælg nu Systemværktøjer
  5. Her kan du nu vælge Systemgendannelse
  6. Du bliver nu præsenteret for en guide, der vil lede dig sikkert igennem hele processen med at gendanne tidligere indstillinger i Windows Vista – tryk Næste
  7. Du kan nu vælge et gendannelsestidspunkt tilbage i tiden, hvor du kort kan læse hvilket tidspunkt du gendanner fra. Det er en god ide at sætte et flueben i boksen “Vis gendannelsespunkter, der er ældre end 5 dage”.

Gendannelse af personlige filer

Derfor skal du selvfølgelig også være opmærksom på, at systemgendannelsen heller ikke kan gendanne din personlige filer. Har du mistet et dokument eller få slettet en videofilm, så skal du have fat i et andet program. Som en service lister vi her de guider som vi anbefaler til gendannelse af private filer:

Genskab nemt mistede filer med Recuva

Genskab mistede filer

Tidligere artikelTweak Windows 7 med 4 gratis programmer
Næste artikelMere hukommelse i Windows 7