Surf sikkert i Chrome browseren

0
641

Browseren Google Chrome er gået hen og blevet en populær browser, der benyttes og prises af mange brugere for sit enkle design og evne til at foretage hurtige søgninger – generelt er Chrome en letvægts-browser, forstået som en positiv ting eftersom browseren arbejder hurtigt og stabilt for langt de fleste brugere og har ikke en masse genveje og menupunkter, der kan skabe forvirring. Men hvad med sikkerheden i Chrome? I dette tip vil vi vise hvordan du med 3 små tilføjelsesprogrammer (extensions) kan gøre din Chrome browser en del mere sikker, imens du surfer online.

Internettet indeholder mange underholdende og spændende sider, men tager man som bruger ikke sine forholdsregler så kan man risikere at få sin computer inficeret med malware eller få stjålet data og personfølsomme oplysninger. Det kræver ikke det store for en cyber-kriminel eller hacker at skabe en flot side, der på overfladen ser pæn og respektabel ud – men kun er designet til at snyde besøgende på diverse måder.

For at skabe bedre rammer for undgå besøg på ondsindede sider, så er det godt at starte med at kigge på sikkerhedsniveauet i ens browser først. I dette tip antager vi at du (læseren) benytter Google Chrome som browser.

Google har været forudseende med Chrome og har allerede et indbygget “safe browsing” modul, der blokerer sider som er mistænkt ofr at distribuere malware eller kendt for phising-angreb. Det er dog altid bedst at være på den sikre side og derfor vil vi dele 3 tilføjelsesprogrammer med dig som fungerer ved at analyse alle de sider du ønsker at besøge, men inden du surfer ind på dem. På den måde kan du få en advarsel om potentielle faremomenter eller trusler forbundet med siderne inden du besøger dem.

WOT (Web Of Trust)

WOT er et smart lille sikkerhedsværktøj der, via trafiklys i dine søgeresultater, viser hvilke websteder du kan have tillid til og hvilke du bør holde dig fra. WOT fungerer ved at du f. eks foretager en søgning på Google på et bestemt søgeord “nyheder” – alle de resultater du nu får leveret vil have enten en grøn, gul eller rød knap til højre for beskrivelsen. Ligesom et trafiklys, så er grønt sikkert og gul indikerer faresignaler og rød er åbenlys fare.

Farven på et specifikt websted er baseret på millioner af andre brugeres erfaringer, anmeldelser og WOTs egen analyse. Man kan sammelignes WOT lidt med Trustpilot, hvor det også er andre brugere som bidrager med anmeldelser af siderne – forskellen er dog, at WOT også selv foretage analyser af potentielle faremomenter ved siderne og drager det ind i den samlede score.

Handler du på Internettet, benytter netbank ofte eller afgiver personfølsomme oplysninger på andre niveauer, så vil vi varmt anbefale at installere WOT som tilføjelsesprogram i Chrome eller din foretrukne browser.

De sidste par år er WOT blevet meget avanceret og dækker søgeresultater for alle de store søgemaskiner Google, Yahoo, Bing etc. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger Facebook, LinkedIN, Twitter osv. og bliver opfordret til at klikke på et tilfældigt link – så analyserer WOT om det er sikkert at fortsætte til den pågældende side.

Download WOT (Web Of Trust)

McAfee Site Advisor

McAfee har i årevis udviklet sikkerhedsløsninger til Windows og nu har firmaet også lanceret et lille tilføjelsesprogram til Chrome – navnet er McAfee Site Advisor og det virker ganske fint. Hvis du surfer på Internettet og McAfee Site Advisor finder en trussel, så bliver du med det samme viderestillet til en SiteAdvisor side med en komplet beskrivelse af truslen.

Download McAfee Site Advisor

Norton Safe Web

Med Norton Safe Web installeret i Chrome bliver alle de sider du besøger analyseret og vurderet. Baseret på tidligere vurderinger bliver hver enkel side tildelt en score (rating) – ønsker du at besøge en side med lav/dårlig rating vil Norton Safe Web gøre dig opmærksom på dette – så har du en mulighed for at slippe væk inden din computer bliver udsat for et grimt malware phising angreb.

Download Norton Safe Web
Tidligere artikelSend billeder i e-mail i Windows 7
Næste artikelTilføj og del netværksprinter i Windows 7