Sådan fjernstyrer du en computer i Windows 7

Hvis du ønsker at tildele andre brugere adgang til din computer eller ønsker at fjernstyrer f. eks din hjemme computer fra arbejdet, så vil vi i denne lille artikel vise hvordan du fjernstyrer en computer i Windows 7.

  1. Først skal du aktivere fjernstyring i Windows 7. Klik på Start -> Kontrolpanel -> System og Sikkerhed -> Under System kategorien skal du klikke på Tillad Fjernadgang.
  2. I dette vindue skal du afkrydse Tillad fjernsuppoprtforbindelse til denne computer.
  3. Klik nu på knappen Avanceret. Sørg for at have afkrydset boksen Tillad, at denne computer skal kunne fjernstyres.
  4. Under Invitationer skal du angive hvor lang tid invitationer skal være gældende for fjernbrugere af dit Windows 7.
  5. For at sikre en stabil forbindelse, så anbefaler vi at du afkrydser boksen “Opret invitationer, der kun kan bruges på computere, der kører med Windows Vista eller en nyere version”. Vi har kun testet fjernstyring med Windows XP én enkelt gang og det virkede lidt ustabilt, så vi anbefaler at fjernbrugere opretter forbindelse gennm Windows Vista.
  6. Angående længden på invitationer, så bør 10 min. være nok for de fleste til at reagere. Skal du på arbejde, så afsæt den tid det tager at møde til den computer, der skal fjernstyre.
  7. Klik OK og nu er din computer konfigureret til fjernstyring.
  8. For at oprette forbindelse til en fjernstyret computer skal du blot gøre følgende: Klik på Start -> Alle Programmer -> Tilbehør -> Forbindelse til Fjernskrivebord.
  9. I dette vindue skal du indtaste IP-adressen på den computer du ønsker at fjernstyre og klikke på Opret Forbindelse.