Reparer fejl i registreringsdatabasen

Freeware programmet Baku hjælper med at vedligeholde mange områder på din computer og kan samtidigt reparere en del af de fejl, der kan opstå i registreringsdatabasen i de fleste versioner af Microsoft Windows.

Baku har også en del andre funktioner som kan vise sig særdeles nyttige for de fleste brugere. Programmet kan frigøre plads på harddisken ved at scanne efter tomme mapper, forældede backupkopier, midlertige filer, genveje til slettede filer og programmer osv. En fiks funktion gør det muligt at slette alt data permanent, så det ikke kan genskabes på et senere tidspunkt.

Baku er også i stand til at lokalisere og slette dupletter, de såkaldte “duplicate files”, og det kan bidrage med en del ledig plads på harddisken. Normalt er det risikabelt at slette disse dupletter, da det kan være filer som udfører vigtige funktioner i Microsoft Windows – men Baku er indrettet så snedigt, at systemfiler ignoreres i søgningen, så på den måde risikerer du ikke at få slettet en Windows DLL fil eller lignende.

Der er også et modul som kan scanne registreringsdatabasen for fejl og overflødige tilføjelser, der kan være opstået ved et tilfælde eller ved en decideret fejl i systemfilerne. En smart “MRU Scan” funktion kan scanne registreringsdatabasen for tilføjelser som sikkert kan slettes. Efterfølgende er Baku i stand til at komprimere størrelsen på registreringsdatabasen med henblik på at spare på RAM forbruget ved afvikling af programmer, processer og services under Microsoft Windows.

Der er altid en minimal risiko for, at en rettelse af registreringsdatabasen kan medføre problemer. Men Baku sørger altid for at oprette en backup af registreringsdatabasen før enhver rettelse gennemføres – hvis der skulle opstå problemer efterfølgende, så kan backupkopien nemt genskabes.

Konklusion:

Baku indeholder meget funktionalitet for et freeware program, så det er bestemt værd at prøve. Husk dog altid at tage backup med programmet inden rettelser gennemføres.