Kopier til udklipsholderen fra din Windows kommandoprompt

Vi kan ligeså godt indse at det ikke er alle der er nørder med stort N, derfor er det oftest at man er nødt til at spørge andre om hjælp. Ofte får man at vide at man skal skrive noget i kommandoprompten og fortælle dem resultatet… Men hvordan kopiere man tekst fra kommandoprompten så man hurtigt kan fortælle resultatet?

Der er to måder at gøre dette på, standard er højreklik menuen eller Ekspresredigeringstilstanden. Vi forklarer begge to.

Slå Ekspresredigeringstilstand til

Højreklik på titelbaren, og vælg egenskaber (eller brug Alt+Space+P).

Under redigeringsindstillinger, sættes der flueben i ”Ekspresredigeringstilstand” bagefter trykker du ok og lukker vinduet.

Så simpelt var det…

Kopier / Sæt ind i Ekspresredigeringstilstand

Hvis du har ovenstående indstilling slået til, kan du venstre-klikke hvor du ønsker i vinduet og trække en boks rundt om den tekst du ønsker at markere.

Når du så har markeret din tekst, kan du enten højreklikke i vinduet. Eller du kan bruge Enter-tasten til kopiere den valgte tekst til udklipsholderen.

For at indsætte i kommandoprompten, skal du også højreklikke i vinduet.

Kopier / Sæt ind med højrekliks menuen

Hvis du ikke vil ændre dine indstillinger, kan du bruge højrekliks menuen til at kopiere eller indsætte tekst. (Denne menu findes ikke når indstillingen er sat til ekspresredigering.)

Højreklik på baggrunden i vinduet og vælg ”marker”, og træk derefter en boks rundt om den tekst du vil kopiere.

Når du har valgt din tekst, bruger du højre museknap eller Enter-tasten til at kopiere teksten.

For at indsætte tekst i vinduet, højreklikker du i baggrunden og vælger ”sæt ind” fra menuen.