Hvilken internethastighed skal du vælge

0
679

Det er ikke uden årsag, at internetudbyderne tilbyder mange forskellige internethastigheder. Den rigtige internethastighed til dig afhænger nemlig af dit forbrug. Hvis du til tider føler, at dit internet er for langsomt, så start med at teste din nuværende hastighed. Det kan du eksempelvis gøre med Fibias hastighedstest.

Hvad er dit behov?

Dit internetbehov afhænger af, hvad du bruger internettet til. Hvis du bare surfer på internettet indimellem, burde du kunne klare dig med de lavere hastigheder. Hvis du streamer i høj kvalitet eller gamer online, bør du overveje, at investere i de højere hastigheder.

Generelt er det en god ide at opgradere internethastigheden, hvis du oplever afbrydelser eller forringelse i kvalitet, når du anvender internettet til at streame, game eller downloade.

Er afbrydelser eller forringelser i internettet noget du kan nikke genkendende til? Så læs med herunder.

Undersøg din internethastighed

Hvis du ikke ved det i forvejen, bør du undersøge, hvilken internethastighed du betaler for i dag. Det kan du gøre på et par forskellige måder:

  • Find en kvittering på din internetregning
  • Log ind på din internetudbyders hjemmeside
  • Kontakt din internetudbyder

Når du ved, hvilken internhastighed du betaler for, er det tid til at undersøge, om du rent faktisk får det.

Får du den hastighed du betaler for? 

Er den resultatet af hastighedstesten lavere, end den hastighed du betaler for?

Vær opmærksom på, at mange internetpakker giver hastigheder op til den solgte hastighed. Med andre ord er hastigheden altså ikke garanteret. Det kan derfor være en god ide, at opgradere sin internethastighed, hvis man oplever problemer med internettet.

Der findes også internetudbydere, der giver en garanteret internethastighed, så du altid er sikker på at få den internethastighed, som du betaler for.

Vælg fibernet – fremtidens internet

Hvis du gerne vil være garanteret, at du har det bedste af det bedste, bør du undersøge muligheden for at få fibernet. Fibernettet kaldes fremtidens internet, og det er ikke uden grund. For det første er fibernettet mere stabilt end traditionelt bredbånd, og derudover er fibernettet typisk væsentligt hurtigere end de traditionelle internetforbindelser.

Du bør dog være opmærksom på, at det ikke er alle, der kan få fibernet. Fibernettet er nemlig ikke etableret i alle landsdele, hvorfor du bør undersøge, om du kan få fibernet på din adresse.

Tidligere artikel10 ting kun nørder ved om Microsoft og Windows
Næste artikelGør din windowscomputer hurtigere og mere sikker