Hvad er webhosting?

0
615

Internettet kan være en svær størrelse at helt lære at forstå. Der er mange slags kringelkroge og mange nye begreber. Men bruger man dagligt internettet og dets særlige sprog, skal man nok lære at finde rundt. Hvis man vil blive klogere på, hvordan man laver en hjemmeside eller webshop, kan det være en ide at lære begrebet web-hosting at kende.

Vil man gerne starte en sådan hjemmeside, så klik her for at læse mere. Det kan være en god ide at blive helt fortrolig med de forskellige mærkelige begreber før, man kaster sig ud i at lave sin nye hjemmeside. Man kan finde hjælp på internettet for at blive klogere på, hvad web-hosting helt præcist er.

Internettets eget hotel

Når man taler om web-hosting, kan man ikke undgå at også komme ind på begrebet webhotel. Det er altså et slags hotel for hjemmesider på internettet. Sådan er det ofte med begreber på internettet. De sættes i forbindelse med noget håndgribeligt, vi allerede kender til. Det bliver til en slags metaforer i den virtuelle verden. Et webhotel ejer alle data til enhver hjemmeside først.

Det er først når ens hjemmeside er blevet synlig gennem et webhotel, at andre brugere af internettet kan finde ens hjemmeside. Derved ejer man en slags plads eller et “værelse” på webhotellet. Her har webhotellet adgang til alle hjemmesidens data. På hotellet bor man derfor ved siden af alle mulige andre hjemmesider.

Naboer på hotel

Alle hjemmesider på internettet har altså et værelse på et webhotel. Det er her som begrebet webhosting kommer ind i billedet. En host betyder oversat fra engelsk til dansk en vært. Udbyderen af det givne webhotel er altså vært overfor de mange hjemmesider, som lejer sig ind. Der findes flere forskellige slags webhoteller, som man kan leje sig ind på.

Ved dette valg er det vigtigt, at man vælger et hotel med tilstrækkeligt med plads til alle ens data. Webhosting gør det i bund og grund muligt for privatpersoner og virksomheder at uploade sine egne hjemmesider på internettet. På webhotellet hjælper de bestemte webhosts med at opbevare og levere de rigtige data på det rigtige tidspunkt.

Hosting og andre ord på internettet

Når brugere på internettet vil nå frem til bestemt hjemmeside, skal det rigtige domænenavn eller webadresse skrives ind i søgefeltet. Et domænenavn er et unikt navn for enhver hjemmeside på internettet. Derfor kan man aldrig oprette et nyt navn til sin hjemmeside med et, som allerede eksisterer. Man kan også oprette et domæne ved hjælp af sin e-mailkonto.

Hjemmesidens domæne

Men man kan stort set vælge et hvilket som helst navn til sin hjemmeside. Det skal bare være et navn, som ikke allerede bruges af andre. Hjemmesider som primært kommer til at være for danske besøgende, får tit endelsen .dk efter domænenavnet. Hvis det forventes at få besøgende fra over hele verden, er endelsen oftest .net eller .com.

Det er derfor ofte billigere at få et top level domæne med .dk-endelsen end .com. Endelsen på ethvert domæne kaldes for et top level domæne. Samtidig har alle lande sin egen unikke endelse. Noget man bør have for øje, når man skal vælge domænenavn, er relevansen af dette i forhold til hjemmesidens indhold. Dette kan hjælpe internettets brugere godt på vej.

Skab et særligt domænenavn

Det er altid en god ide at være en smule kreativ med navnet til sin hjemmeside. Ikke kun fordi rigtig mange domænenavn allerede er optaget, men også for at få folk til at huske ens hjemmeside. På internettet findes der også særlige tjenester, man kan bruge.

Til webshoppen

Internettet bruges flittigt til salg og køb af forskellige varer. Det kan være alt fra køkkenudstyr, større maskiner til landbrug og tøj. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan købe på internettet. Der kommer desuden også hele tiden nye webshops til. Derfor er det en god ide at prøve at skille sig lidt ud med sin egen webshop.

Der kan være mange grunde til, at man gerne vil starte sin egen webshop online. Det kan være, at man allerede har en fysisk butik, men også gerne vil sælge online. Her er der også mange muligheder. Man kan vælge enten en open source-løsning eller webhosting til dette.

Open source eller webhosting?

Der er nogle enkelte forskelle på disse to løsninger. Med open source har man større valgfrihed i forhold til, hvordan selve hjemmesiden skal se ud. Dog skal man have en vis kunnen indenfor teknik for at kunne løse dette. Man kan også få hjælp af et professionelt webbureau til dette.

Tidligere artikelAnmeldelse af Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Næste artikelVPS hos Netsite