Hvad er Bitcoin Mining?

Er du allerede aktiv med at handle med Bitcoins, eller vil du i gang med den populære kryptovaluta, kan det få betydning at kende til teknikken omkring valutaen.

Når du har indsigt i, hvordan man kan designe penge med en computer, og når du ved, hvordan transaktioner foregår digitalt, er du bedst klædt på til at tjene penge ved at handle med Bitcoins.

Kryptovalua bliver mere og mere populær i hele verden. Derfor kan du både finde en svensk guide til Bitcoin Mining, ligesom du kan finde guider på masser af andre sprog.

Herunder finder du den danske forklaring på, hvad Bitcoin Mining er.

Kend til betydningen bag begrebet ”Mining”

Direkte oversat betyder ”mining” minedrift. I traditionel forstand forbinder vi minedrift med et kæmpe bjerg, hvor det gælder om at finde ud af, hvor der er gemt miner.

Dette billede er i store træk en god illustration på, hvordan Bitcoins bliver skabt. ”Minen” er (i sammenhæng med fremkomsten af kryptovaluta) digital. Her er bjerget virtuel, og det er skabt af en gigantisk mængde data. Søgningen efter Bitcoins (eller miner) består i, at en computer skal kodes til at finde ud af, hvor de ligger gemt.

Det kræver en kraftig computer for at lave dette arbejde. For at kunne undersøge, om der befinder sig en Bitcoin dér, hvor computeren prøver at finde en, kræver det komplicerede og avancerede regnestykker.

Udregningerne har forskellige værdier afhængig af deres kompleksitet. En del af søgningerne giver et talresultat, som kan belønnes med Bitcoins.

Hvilke computere kan stå for Bitcoin Mining?

I bund og grund er det muligt at anvende en ganske almindelig computer til Bitcoin Mining. Dog bliver regnestykkerne gradvist sværere og sværere. Dette skyldes blandt andet, at populariteten omkring denne udgave af kryptovaluta stiger i befolkningen i flere lande, og at der er flere brugere om aktiviteten.

Modsat vores almindelige valuta er der et loft over antal Bitcoins, som det er muligt at kunne komme i cirkulation. Der kan ikke bare dannes nye kryptovaluta, som det teknisk set er muligt med vores almindelige valutaer.

Det vurderes, at dette loft ligger på cirka 21 millioner Bitcoins. Hvis hastigheden med at mine dem går som hidtil de seneste år, forventes det, at de sidste Bitcoins vil være i cirkulation omkring år 2140.

Hvem kan blive ”miner”?

I princippet kan alle og enhver blive miner og finde frem til Bitcoins. Dog kræver det, at du har den nødvendige hardware, da det kræver stor computerkraft at løse de matematiske gåder. Det kræver et stort strømforbrug for computerne at foretage dette arbejde.

De fleste minere er professionelle maskiner, der er sat op til dette formål som eneste aktivitet.

”Cloud Mining” kan blive den mere funktionelle metode for dig til selv at blive miner. Her betaler du en virksomhed for at tage sig af hardwaren. Du får den del af computerkraften, som du betaler virksomheden for via jeres samarbejdsaftale.

Hovedparten af disse virksomheder kræver betaling pr. GH/s, og du vil modtage betaling for de antal minede Bitcoins, som er resultatet af processen.