Har du mange lån? Saml dem her og spar penge

Hvem vil ikke gerne spare penge? Der findes mange måder at spare penge på. Nogle måder er mere uoverskuelige end andre. Vi lærer ikke så meget om, hvordan vi skal håndtere vores privatøkonomi. Derfor er der en tendens til, at vi lukker øjnene og ikke aktivt gør så meget for at skabe en stabil og solid privatøkonomi.

Den bedste måde at spare penge på er, når man ikke mærker en ændring i levestandard. Det er træls at skulle gå for meget på kompromis med de ting, der giver en værdi i livet, fordi man skal spare penge.

Vi har listet tre ting, som vi synes er nemme indsatser, man kan lave, når det kommer til at spare penge. Vi kommer ind på samlelån, madplanlægning og at mindske faste udgifter uden at kunne mærke det på levestandarden.

  1. Saml dine lån

Det kan betale sig at samle sine lån. Hvis du har mange forskellige lån, kan du med fordel samle dem i et samlelån. Hvis du har mange forskellige lån, er det måske uoverskueligt for dig at betale af på alle de forskellige slags lån, hvor pengene skal til forskellige låneudbydere. Et samlelån kan hjælpe på det problem – udover at du kan spare mange penge. Hvis du samler dine lån hos én låneudbyder, skal du kun fokusere på, at afbetalingen er røget til dem hver måned – og så kan du ellers læne dig tilbage og slappe af, og eventuelt spare de penge op, som du sparer ved at tage et samlelån.

  • Lav en madplan

Hvis du laver en madplan, er der ikke så meget rum til at gøre spontane ting, som typisk koster lidt ekstra. Her tænker vi på takeaway eller en tur i supermarkedet uden en indkøbsliste. Der kan ryge meget unødvendigt ned i kurven på en indkøbstur, der ikke er planlagt, og der kan blive købt dyrt takeaway, som du egentlig ikke har behov for, og som slet ikke ville være en mulighed, hvis du havde planlagt aftensmaden på forhånd. Der er en del penge at spare, hvis du planlægger dine måltider.

  • Mindsk faste udgifter (uden at gå på kompromis)

Du får ikke en dårligere forsikring af at spørge dit forsikringsselskab, om de kan tilbyde dig en lavere pris. Det er helt tilladt at ringe og spørge dem, og hvis de ikke kan tilbyde dig en lavere pris, er det en god anledning til at gå ud og søge andre priser hos konkurrenterne. Ligesom dit elforbrug kan gøres billigere, kan dit mobilabonnement også blive en lavere udgift hver måned. Det kan betale sig at se ind i dine faste udgifter og undersøge, om der er noget, der kan gøres billigere.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.