Download drivers til Windows 10

I denne artikel vil vi hjælpe dig med at finde drivers til Windows 8 og give dig information om driveropdatering, hvis du ønsker at gøre det på egen hånd.

Efter du har installeret Windows 8 vil du sikkert opleve, at Windows 8 ikke kan installere de nyeste drivers til alle de hardware enheder som er tilknyttet din computer. I langt de fleste tilfælde har Windows ikke driverne til rådighed eller også er de tilgængelige drivers håbløst forældede.

Du kan derfor selv besøge producenternes hjemmesider og derfra få hjælp til download af de relevante drivers. Nedenfor er en oversigt over alle de største hardware og computer producenter, så du har mulighed for manuelt at opdatere alle drivers i Windows.

Du kan også spare tid og i stedet for at opdatere alle drivers manuelt kan du anvenden Device Doctor, der sørger for automatisk driveropdatering på få minutter.

Acer drivers (Computere, Laptops, Tablets)

Enhver Windows driver til Acer produkter kan downloades via Acers supportside.

Download Acer drivers til Windows

AMD Radeon drivers (Grafikkort)

AMD tilbyder AMD Catalyst, der er en samling af drivers til alle Windows kompatible grafikkort. AMD Catalyst omfatter bla. AMD/ATI Radeon HD GPU og produkter fra HD 7000, HD 6000 og HD 5000 serierne. Drivers til ældre AMD GPU’er er ikke tilgængelige til Windows 8, endnu.

Download AMD drivers til Windows

ASUS drivers (Bundkort)

Via ASUS’ supportside kan du downloade de nyeste drivers til Windows.

Download ASUS drivers til Windows

BIOSTAR drivers (Bundkort og Grafikkort)

BIOSTAR har en specifik side, der hjælper brugeren med at downloade drivers til Windows. Du har også mulighed for at scanne Windows for manglende drivers.

Download BIOSTAR drivers til Windows

Canon drivers (Printer og Scanner)

Canon hjælper dig med at finde de rette drivers til dine enheder ved at du klikke dig igennem en række valgmuligheder, så du ender med at downloade de korrekte drivers.

Download Canon drivers til Windows

Compaq drivers (Computere og Laptops)

Compaq var tidligere et selvstændigt firma, men er blevet overtaget af Hewlett-Packard, så derfor skal du via deres hjemmeside for at downloade drivers til Compaq enheder. Heldigvis er siden overskuelig og nem at bruge.

Download Compaq drivers til Windows

Creative drivers (Lydkort, Headset og Webcam)

Creative har gjort det nemt at finde de korrekte drivers til dit lydkort, headset eller webcam ved at præsentere en liste over alle deres produkter. Listen indeholder drivers til både Windows 8 og Windows 10.

Download Creative drivers til Windows

Dell drivers (Computere, Laptops, Printer)

Dell har udviklet et væld af hardwarekomponenter til computere og derfor er listen over relevante drivers uendelige stor. Dell gør det derfor nemt at finde drivers til netop dine enheder ved automatisk at identificere hvilke enheder du har tilknyttet din computer.

Download Dell drivers til Windows

HP drivers (Computere og Laptops)

Som tidligere nævnt, så anvnder HP samme supportside til download af drivers som Compaq.

Download HP drivers til Windows

Intel drivers (Bundkort og CPU)

For at gøre det nemmere at finde og downloade de korrekte drivers til dit Intel bundkort har Intel udviklet “Intel Driver Update Utility”, der automatisk scanner dit system og opdaterer forældede drivers.

Download Intel drivers til Windows

Lenovo drivers (Computere og Laptops)

Når du klikker videre via linket skal du vælge “Drivers & Software”, hvorfra du igennem kategorier kan finde frem til netop de enheder du ønsker at downloade drivers til.

Download Lenovo drivers til Windows

Lexmark drivers (Printer)

Lexmark har en dansk supportside, der hjælper med download af drivers. Du kan enten angive et modelnummer eller finde din enhed via de grafiske kategorier.

Download Lexmark drivers til Windows

Microsoft drivers (Tastatus, Mus osv.)

Microsoft udvikler ikke kun styresystemer, men sælger også hardware som mus, webcam, headset og tastaturer. Via deres supportside kan du finde drivers til dine enheder.

Download Microsoft drivers til Windows

NVIDIA drivers (Grafikkort)

Via fem bokse på NVIDIA’s hjemmeside kan du downloade drivers til dit grafikkort uden større besvær. Siden tilbyder drivers til alle versioner af Windows.

Download NVIDIA drivers til Windows

Realtek drivers (Lydkort og Netkort)

Realtek har desværre ikke været indstillet på at gøre det nemt for brugere at downloade deres drivere. Supportsiden er besværlig at finde rundt på og endnu svære at finde download-link til drivers.

Download Realtek drivers til Windows

Samsung drivers (Computere, Laptops, Tablets)

Samsung har en brugervenlig side til download af drivers. Du kan f. eks indtaste navnet eller modelnummeret på din enhed i søgeboksen. Alternativt kan du klikke dig igennem de grafiske kategorier og finde de korrekte drivers.

Download Samsung drivers til Windows

Sony drivers (Computere og Laptops)

Når du klikker videre via linket skal du vælge boksen længst til venstre “Drivers & Software”, der vil lede dig til udvalget af drivers.

Download Sony drivers til Windows

Toshiba drivers (Laptops)

Fra Toshibas hjemmeside skal du vælge “Download” en undermenu præsenteres og du kan vælge hvilke produkter du ønsker at downloade drivers til. Det kan være besværligt at navigere rundt i produkterne, men indtast eventuelt modelnummer i søgeboksen for at lette opgaven betydeligt.

Download Toshiba drivers til Windows

VIA drivers (Lydkort, Grafikkort og Netkort)

VIA hjælper dig med at finde de korrekte drivers via fire drop-down menuer. Du udfylder dem med dine informationer og får adgang til de drivers du har brug for.

Download VIA drivers til Windows