5G mobilnetværk – Få perfekte online oplevelser

Hvad er det der 5G egentligt? Hvordan virker 5G? Hvorfor er det værd at opgradere til? Alt det skal vi gennem her.

Fordele ved 5G:

  • Trådløst
  • Hurtigt – download filer på få sekunder
  • Stabilt – undgå afbrydelser, når du streamer eller gamer
  • Sikkert og effektivt
  • Giver en fantastisk online oplevelse.

5G Mobilnetværk – hurtigere end nogensinde før

5G netværk er femte generation af teknologi til mobilnetværk. Det betyder, at det er næste trin efter 4G mobilnetværk. Der blev åbnet for 5G i Danmark første gang i Danmark i september 2020 på TDC NET, som dækker over 80 % af alle områder i Danmark. Det giver Danmark en rigtig god 5G-dækning.

5G mobilnetværk giver dig en lang række fordele, når du bruger din smartphone – både i og uden for hjemmet.

Det eneste, det kræver, er, at du har et 5G mobilabonnement og en mobil, der er klar til 5G. Det vil give dig mulighed for at hente 5G mobildata, som tillader dig at hente filer ned på din mobil på få sekunder. Det er lynhurtigt internet. Det lyder måske som en kliché, men der er virkelig noget om snakken.

5G – højere kapacitet, kortere reaktionstid og hastigheder op til 1 Gbps

Danskernes dataforbrug stiger med ca. 40 % om året. Det stiller meget høje krav til mobilnetværket, som skal være hurtigere og hurtigere, samtidig med at det skal kunne overføre større og større mængder data.

5G er utrolig energieffektivt og leverer datatrafik med et energiforbrug, der er ca. fem gange lavere end 4G. Det betyder, at vi vil få meget mere ud af de mange sendemaster, vi har i landet. Med 5G kan vi begynde at aflaste wi-fi-opkoblinger. Det er nemlig hurtigt nok til at erstatte den hjemlige internetopkobling på wi-fi.

Når du er blandt store menneskemængder som koncerter, fodboldkampe, i toget m.v., så er det særligt her, du vil opleve fordelen ved 5Gs højere kapacitet. Her giver 5G dig stadig en flydende og smooth internetoplevelse, der ikke hakker, selvom de fleste på pladsen bruger deres mobil samtidig.

5G til alle first movers

Kan du godt lide at være fremme i skoen og have det helt nye og hurtige udstyr? Så er det nu, du skal opgradere til 5G. Det er nemlig uden tvivl den nye standard, vi vil få her i landet. Alt, du skal bruge, er en et mobilabonnement med 5G og en 5G-ready smartphone. Det har langt de fleste store mærke allerede sendt på markedet.

Kan det betale sig? Ja, selv om femte generation sådan set kun er næste trin i udviklingen af mobilnetværk, som navnet indikerer, og altså ikke repræsenterer en hel revolution – så er der virkelig fordele at hente i 5G.

Når din smartphone hopper over på 5G frekvensen har du således glæde af et 700 MHz-frekvensbånd i det meste af landet, mens de store byer i Danmark vil kunne surfe på 3,5-3,8 GHz 5G, som giver en minimal responstid på overførsel af selv store data. Den hurtige version betyder eksempelvis, at det har en teoretisk downloadkapacitet på op til 10 GB pr. sekund.