5 hurtige tip til forbedring af Windows-sikkerhed

0
654

Vi lever i en verden, hvor internettet er en del af alt, hvad vi foretager os. Vi bruger vores computere til at browse på internettet og opbevare personlige oplysninger. Derfor går disse enheder også hen og bliver et primært mål for en bred vifte af skadelige aktører, der vil stjæle disse følsomme data og sælge dem til højstbydende. Men hvad kan du gøre for at forhindre personer og programmer online i at stjæle dine personlige oplysninger og skade din computer?

Med udgivelsen af Windows 10 i 2015 gav Microsoft sine brugere det perfekte operativsystem. Windows 10 er mere sikker end tidligere versioner og byder på en række funktioner til privatliv og sikkerhed.

Operativsystemet er dog ikke uden sårbarheder. Her er de bedste tip og tricks til at holde din Windows-computer beskyttet mod mulige angreb:

Brug den nyeste version af Windows 10

Windows 10-operativsystemet blev oprindeligt lanceret i 2015, og siden da har Microsoft udgivet flere funktionsopdateringer og periodisk foretaget ændringer eller tilføjet nye funktioner, som er med til at forbedre ydeevnen og sikkerheden. Funktionsopdateringer er gratis, og de downloades og installeres normalt automatisk. Du skal sørge for, at du kører den nyeste version af Windows 10, hvis du vil beskyttes mod malware og andre sikkerhedstrusler.

Hold din computer opdateret

Det er ikke nok bare at opgradere til den nyeste version af Windows – du skal også sørge for, at dine programmer altid er opdaterede. Det er et af de nemmeste og mest effektive tiltag, du kan tage, for at beskytte din Windows-PC mod ondsindede og skadelige aktører. Softwarevirksomheder frigiver altid opdateringer pga. sårbarheder, der ellers kan udnyttes af hackere. Ud over funktionsopdateringerne udsender Microsoft mindre opdateringer til Windows 10 hver måned. 

Slå Windows Firewall til

Windows Firewall er et praktisk værktøj, som er indbygget i din Windows-computer, der kan hjælpe med at blokere skadelige angreb. Windows Firewall er effektiv mod virus, ransomware, orme og andre typer malware. Brug af Windows Firewall er en af de bedste måder at beskytte din laptop eller desktop mod disse trusler. 

Brug en VPN

Derudover kan du installere et virtuelt privat netværk (VPN) for at beskytte dine browserdata. Når du downloader en VPN, kan du forhindre, at din internettrafik bliver aflyttet og tjekket. En VPN krypterer dine data, så alle, der prøver at få fat i dine følsomme oplysninger, ikke har heldet med sig. Med hensyn til sikkerhed sikrer den også din forbindelse på wi-fi-hotspots, så du også er beskyttet mod hackere på offentlige netværk.

Installer antivirussoftware

Antivirusprogrammer opdager og fjerner malware, før det kan forårsage skade på din computer. Installation af antivirussoftware er ikke nok, da du selvfølgelig skal sikre dig, at programmet altid er opdateret, så det beskytter mod de nyeste trusler. Windows 10 leveres med et indbygget antivirusprogram (Windows Defender Antivirus), som er utroligt effektivt, så længe det er opdateret. Hvis du foretrækker tredjepartsløsninger, er der masser af muligheder, du kan vælge imellem.

Tidligere artikelDe nye casinoer i Danmark i 2021
Næste artikelAlt du skal vide om ProtonVPN