3 tips til at finde den helt rigtige computer

0
468

”Dette er sponsoreret indhold”

Når den gamle computer er begyndt at lyde som en flyvemaskine, der skal til at lette, tager omkring en time om at tænde og mangler både tal- og bogstavstaster, så er det klare tegn på, at du trænger til en ny.

Men hvad skal man gå efter, når man pludselig finder sig selv midt i jagten på en ny computer? Hvilket mærke er bedst? Hvor meget hukommelsesplads skal den have? Og skal den være med touch-pad eller have et mere traditionelt look? Det kan være svært at overskue de mange muligheder, men den vigtigste pointe er faktisk, at man tager sit eget, personlige behov godt og grundigt i betragtning.

Derfor foreslår vi, at man tænker over disse tre spørgsmål, når man skal vælge sin nye computer:

Hvad skal du bruge din nye computer til?

Først og fremmest er det vigtigt at være bevidst om, hvad din nye computer skal bruges til. Måske er du hardcore gamer og skal bruge en computer med mange ram og en stærk processor, der kan trække de store spil. Måske skal computeren bruges til at arbejde på farten og derfor have et stærkt batteri med lang levetid. Det kan også være, at computeren blot er til privatbrug og derfor ikke skal kunne så meget andet end at gå på nettet og streame din yndlingsserie.
Vær realistisk omkring dine forventninger til den nye computer, for det er afgørende for, hvilken model, du bør vælge. Og uanset hvad din situation er, findes der en computer, der passer til din hverdag og dine vaner. 

Hvad er dit budget?

Et andet – men mindst lige så vigtigt – råd er at fastlægge et budget for dit computerkøb. Du kan få computere til alt mellem 2000 og 30.000, og det giver derfor god mening at tænke computerbudgettet ind i din øvrige økonomi.

Budgettets ramme hænger uløseligt sammen med det første punkt, for prisen på en computer varierer naturligvis meget i forhold til både design og kapacitet. Gør dig gerne tanker om budget allerede inden du tager ned i butikken. Ellers risikerer du at lade dig forføre af flotte detaljer og smart tilbehør, som du måske slet ikke har brug for, og som ofte også koster en del ekstra.

En ny computer skyldes forholdsvis ofte et pludseligt nedbrud hos den gamle, og det kan derfor være en stor, uforudset udgift at skulle skaffe sig en ny computer inden for relativ kort tid. Hvis dette er tilfældet, kan det være svært at få pengene til at række, og et minilån i stedet være din løsning. Minilånet er, som navnet også antyder, et lille lån, der kan give dig økonomisk støtte her og nu. Det er nemt at ansøge om lånet online, og det løber over en forholdsvis kort periode. Derfor er minilånet optimalt til de mindre og uforudsete udgifter som eksempelvis et spontant køb af en ny computer.  

Hvor og hvornår er de gode tilbud?

Det er selvfølgelig også en god ide at holde skarpt øje med gode tilbud og researche udvalget i forskellige elektronik-butikker, når man søger efter den perfekte computer. Vær ikke bange for at spørge efter tilbud i butikken. Ofte ved de et par uger i forvejen, hvis en model kommer på udsalg, og måske man godt lige kan vente en uge mere, hvis man ved, at den helt rigtige computer bliver sat ned med 20 %.

Hvis du giver dig selv god tid til at besvare ovenstående spørgsmål, så garanterer vi, at du kan gå ned i butikken med en klar ide om, hvilken type computer du har brug for, og hvad den må koste – så har både du og sælger et meget bedre udgangspunkt for at vælge den helt rigtige computer til dig.

Tidligere artikelCCleaner
Næste artikelAfspil DivX i Windows