Hvad er NFT spil?

Der er kommet et hav af nye begreber til indenfor den virtuelle verden og én af disse er NFT’er. Man hører typisk omkring kryptovaluta, men NFT er altså også et emne der hitter indenfor kategorien, for det handler også om digitale aktiver. NFT er en forkortelse af ’Non-fungible-tokens’ som er kreeret igennem blockchain teknologi. Dét der kendetegner NFT er er digital kunst, som altså ikke kan hverken kopieres eller forfalskes.

Da NFT er disse enestående kunstner samlerobjekter, er de derfor også relevante i forhold til spil. Tænk på digital kunst, hvor diverse karakterer kan bruges i spilleverden. NFT-spil er derfor en ting og det er faktisk ganske populært. I forhold til spilleverdenen og NFT, så handler det dog stadig om penge.

Det fungerer ved, at man kan sælge og handle med sine NFT’er til andre i selve spillet. Man kan desuden også ved hjælp af ’play to earn’ modeller, tjene tokens. NFT spil bør overføres til en relevant wallet og det er vigtigt at være opmærksom på fup og svindel. Husk altid at tjekke reglerne, når du vælger et NFT-spil, så du har en idé om tab også.

NFT Spil – sådan fungerer det

I NFT spil har man således sine NFT’er i sin wallet, altså krypto-samleobjekterne. Indenfor denne type spil er det stadig efterspørgsmål og udbud, der har betydning for markedet. Ligesom ved kryptovaluta.                   Spillerne indenfor NFT, kan således handle samleobjekter med henblik på at tjene penge. I selve NFT spil bliver der således også brugt NFT’er i selve reglerne. Et spil kan repræsentere en enestående karakter/avatar, som faktisk er en direkte NFT. Man kan altså derfor både bytte og handle med andre som spiller NFT spillet, netop for at opnå en fortjeneste. Læs mere om dette på nonfungibletoken.nu.

Play to earn

Dette begreb indenfor NFT-verdenen gør, at brugerne har mulighed for at tjene penge ved at spille. På den måde er der mulighed for at blive belønnet eksempelvil NFT’er eller med tokens. Jo længere der spilles, jo mere tjenes der. Tokens er en del af udformningsprocessen i selve spillet. Tokens er mere stabile da optjening kun foregår igennem spil, hvor at NFT’er er mere baseret på chancer. Denne metode ’Play-to-earn’ har hittet i lavindkomstlande, som en måde at tjene ekstra på.

Indenfor denne play-to-earn verden, er det særligt Axie Infinity der hitter. Man skal investere til at starte med, for at få muligheden for at købe 3 Axies. Man kan også modtage et helt gratis stipendium fra en af de andre spillere. Når spillet går i gang og man har et team at starte med, kan man tjene ’Smooth Love Potion’, som også kaldes ’SLP’. Dette er et token, der også handles på platforme/børser.

Spil NFT’erne

Hvorfor mange vælger at spille NFT spil, handler om at tjene en gevinst. Genstandene et NFT’er, mønterne er tokens. Disse opnås således ved at opnå kampe eller eksempelvis nye niveauer, ligesom det kendes fra videospil. En NFT kan eksempelvis være en rustning i et NFT spil, som du gerne vil have til din spillekarakter. Rustningen du har øje for er helt unik og du kan faktisk kun få fingre i den, hvis den er til salg. Rustningen er altså original og enestående, som et samleobjekt.

Sådan tjenes der penge på NFT spil

Ved NFT spil handler det om spillets mekanik, men også efterspørgslen. Pengene der tjenes på spillene er fra andre spillere, som således værdsætter enten kryptovalutaer eller NFT’er. For at udbetale penge, betyder det at man er nødt til at sælge varerne på eksempelvis en børs eller et marked. Værdien af tokens eller NFT’er stammer frahvilken funktion/nytte som den har i spillet, eller muligheden for at samle dem i NFT spillet. Det handler derfor også om spekulation i forhold til NFT spil.

Pengetab på NFT spil

Måske har NFT spil fanget din interesse, men det er dog vigtigt at du ved at der også er risici forbundet med spillene. Det er nemlig muligt at tabe penge, når det handler om NFT’er og NFT spil. Dette er fordi NFT’er også er spekulative, ligesom ved kryptovaluta. Værdien afhænger simpelthen af, hvor NFT’erne er placeret og hvordan markedet for disse ser ud. Det er derfor en gylden regel, at man ikke skal bruge flere penge end man har råd til at miste. Ligesom ved kryptovaluta.

Det er muligt at miste NFT’er

Har man NFT’er skal de selvfølgelig beskyttes. Mange NFT’er er nemlig rigtigt mange penge værd, hvilket spreder frygt for ejerne for at miste disse. Det er derfor relevant at vide noget om, hvad man kan gøre for at passe bedre på dem. Det er vigtigt at være opmærksom på, om wallets understøtter NFT tokens, inden en overførsel. Derudover skal man være særligt opmærksom på scammers og fupnumre. Ved NFT’er kan man desuden miste disse på grund af de gældende spilleregler. Et godt tip er at sætte dig ekstra godt ind i NFT’er, NFT spil, blockchain og svindelnumre, inden du begynder at bruge penge på dette område.

Hvilke NFT spil er populære?

Størstedelen af NFT spil findes på både BCS og Ethereum og særligt populære spil er følgende:

Axie Infinity

Dette spil kan minde om Pokemon på en måde, hvor der både er kampe og objekter man som spiller kan samle. Spillet findes på Ethereum blockchain, hvor spillerne eventuelt kan tjene penge og handle med SLP (Small Love Potions). Derudover kan der også handles med Axies og Axie Infinity Shards (AXS). Disse kan handles med på Binance.

Gods Unchained

Dette spil har lighed med både ’Hearthstone’ og ’Magic The Gathering’.  Dette er en NFT kortspil, hvor særlige kræfter bruges i spillet i kampe mod modspillere. Man kan få en genstand hvis man vinder, som så kan benyttes til at handle med eller sælge.

Sorare

Det spil er et fantasispil indenfor fodboldgenren og NFT. Spillet handler om at samle på fodboldspillere fra den virkelige verden og så omsætte dem. I spillet kan man stige i niveauer og således optjene point. Dette sker når man scorer mål eller vinder for eksempel. Andre handlinger kan også have betydning.