Windows Live Movie Maker

Med Windows Live Movie Maker kan du hurtigt bearbejde billeder og videoer til flotte film. Du kan tilføje specielle effekter, lyde, tekst og meget mere for at fremhæve forskellige dele af fortællingen i din film. Efter produktionen af filmen er fuldendt kan du dele med dine venner og familie via Internettet, mobile enheder eller brænde filmen til en DVD.Windows Live Movie Maker er et velfungerende freeware program, der sigter mod den almindelige brugere som ønsker at skabe flotte film fra billeder og videoer. Microsofts Windows Live Movie Maker omdanner let fotos og videoklip til slideshows og film i Windows Vista og Windows 7.

Imidlertid mangler dets hjælpeprogram og brugerflade en vis smarthed, som brugere på alle niveauer ville værdsætte. Windows Live Movie Maker kommer i en samlet pakke i den forholdsvis pladskrævende Windows Live Essentials – for at sikre en separat installation, er du nødt til at afkrydse boksene udfor de andre programmer før installering.

Ligesom i Microsoft Office 2007, så samler Windows Live Movie Maker sine funktioner og menuer på en intuitiv og visuel menubar. Rent funktionelt kan du bruge “dragging and dropping” af videoklip og billeder til det projekt (film) du er ved at producere.

Du vil kunne afslutte din film med AutoMovie knappen, og dernæst udstyre filmen med en titel, overgange og pan og zoom effekter. Du kan også tilføje en sang (f. eks MP3 fil) fra din musiksamling.

De umiddelbare foto-, lyd- og videoredigerings funktioner er dog sparsomme – du kan opdele og beskære videoer, fade sange ind og ud i filmen, samt vælge start og afslutning på lyden og videoen. Udsendelses- og delingsmulighederne er bedre udtænkt. Windowes Live Movie Maker kan e-maile en færdig video til en modtager, brænde den til DVD, eller overføre den til YouTube, eller Facebook (med et plug-in). Videoer kan også gemmes i HD format til dit TV (standard eller wide screen) og kan konverteres til et mobilvenligt format.

Alt i alt, Windows er Live Movie Maker et acceptabelt freeware program, der lever op til sit løfte om at lave film hurtigere end de fleste konkurrenter. Du finder ikke mange avancerede redskaber, men mere ambitiøse typer kan stadigvæk lave interessante videoer og slideshows med Windows Live Movie Maker.