Hvordan kan du gøre din virtuelle træning mere effektiv?

Virtuel træning henviser til en fjerntliggende form for indlæring, uanset hvilket emne instruktøren forsøger at undervise personen i. Dette er en fantastisk metode til at forbedre dine færdigheder på hvilket som helst område, da det giver dig mulighed for at tale direkte med professionelle personer fra over hele verden fra hjemmets trygge rammer. Der er dog udfordringer, som hører med til teknologi, og derfor er det vigtigt at du gør dine virtuelle træningssessioner så effektive som muligt, hvis du ønsker at være en god instruktør.

Stabil forbindelse

Det virkelige liv kommer ikke med forsinkelser eller pludselige problemer med signalet, men det hører bestemt med til virtuel træning. Dette kan komplet afbryde rytmen i sessionen, påvirke koncentrationen og endda forvirre dig som instruktør. Hvis du fokuserer mere på teknologiske problemer, vil du ikke være i stand til at undervise din lektion på den mest effektive måde.

Derfor bør du investere i at have den bedste tilgængelige internetforbindelse. Hvis det er muligt, bør du sidde tættere på routeren, og sikre at der ikke er andre enheder, som er tilsluttet til netværket. På den måde vil din session køre som smurt, og du vil ikke skulle bekymre dig om at dine uddannelsesdeltagere pludseligt mister forbindelsen til dig på grund af dit dårlige internet.

Virtuelle muligheder for at bryde isen

Folk har tendens til at være generte, når det foregår online, og derfor er det vigtigt, at du forbereder metoder til at bryde isen. Dette gælder især, når du underviser i emner som litteratur, poker, skak eller endda et sprog. Alle disse aktiviteter kræver en menneskelig forbindelse, og derfor vil enhver session med stille og uinteresserede uddannelsesdeltagere mangle produktivitet.

Hvis du arbejder med uddannelsesdeltagere, som netop har mødt hinanden for første gang, kan du lave et trivia spil, hvor du kan finde ud af hvor meget dine uddannelsesdeltagere kender til emnet på forhånd. For at give kursisterne mulighed for at lære hinanden at kende, kan du bede dem om at indstille deres virtuelle baggrund til at være deres yndlingsfilm eller serie.

Effektivt diasshow

Det er altid hjælpsomt at forberede en PowerPoint-præsentation til virtuel træning, da det giver kursisterne mulighed for at vedligeholde fokus. For at få dette til at ske, skal dit diasshow være utroligt virkningsfuldt. Det betyder at du har brug for at tilføje farve, fremhæve de primære punkter med fed skrift, og begrænse teksten til så lidt som muligt.

Det giver kursisterne mulighed for nemmere at kunne huske på de vigtigste dele, samt holde dem engagerede i løbet af hele sessionen. Dine dias skal blot være et redskab til at dele dit budskab så godt som muligt, fremfor en lektionsplan, som du bare læser op af.

Pauser med jævne mellemrum

De virtuelle træningssessioner har tendens til at køre i flere timer ad gangen. Selv de mest opmærksomme uddannelsesdeltagere vil have svært ved at blive ved med at koncentrere sig, og det gælder især, hvis du gennemgår kompliceret strategi til spil, eller endda sprogregler. Derfor bør du planlægge at inkludere pauser i din session.

Dette giver folk bedre mulighed for at huske på informationen, mens du også får mulighed for at genvinde energi, før du går videre. Tænk det på denne måde, hvis de kun tænker på at skulle toilettet eller hvor meget de har lyst til en kop kaffe, vil de ikke fokusere på hvad du prøver på at undervise dig i.

Konklusion

Der er mange ting, som du kan gøre, for at gøre dine virtuelle træningssessioner mere effektive, men de ovennævnte tips er afgørende. Når du går i gang med at udøve disse tips i praksis, vil du aldrig nogensinde gå tilbage til hvordan du plejede at organisere dine sessioner. Ikke alene bliver dit arbejde nemmere, men det bliver også sjovere for dine uddannelsesdeltagere at være med.