Download og installer Windows 8

0
1452

I denne artikel vil vi viser hvordan du downloader Windows 8 Release Preview som en ISO-fil og brænder filen til en DVD eller et USB-drev.

Windows 8 Release Preview er en af de sidste softwareversioner af Windows 8 som brugere gratis kan teste førhen den fulde version af Windows 8 bliver frigivet i år.

Du skal starte med downloade Windows 8 Release Preview. Desværre er Release Preview ikke oversat til dansk, men du kan f. eks vælge “Engelsk” -> og enten 32-bit eller 64-bit versionen. Bemærk den produktnøgle som du senere skal bruge i installationen.

Efter du har downloadet Windows 8 Release Preview vil du have en ISO-fil på dit skrivebord med et navn á la “Windows8-ReleasePreview-64bit-English”. Næste skridt er at brænde denne ISO-fil til enten en DVD eller et USB-drev – vi viser begge muligheder.

Ønsker du at brænde ISO-filen til en tom DVD, så kan du med fordel anvende det indbyggede systemværktøj i Windows 7 til formålet.

Brænd Windows 8 til DVD

Højreklik på din ISO-fil -> vælg Åbn med -> Windows Brænd diskafbildning.

Vælg nu dit DVD-drev under Diskbrænder -> klik på knappen Brænd.

Når processen er fuldført har du brændt Windows 8 til en DVD som du kan genstarte Windows 7 med og installere 8.

Brænd Windows 8 til USB-drev

Du skal anvende et lille systemværktøj udviklet af Microsoft til formålet kaldet “Windows 7 USB/DVD Download Tool” – du skal ikke bekymre dig om at det hedder “Windows 7”, det virker også til Windows 8.

Download Windows 7 USB/DVD Download Tool

I Windows 7 USB/DVD Download Tool skal du klikke på Browser og vælge den ISO-fil med Windows 8 du lige har downloadet. Klik på Next.

Tilknyt dit USB-drev (have mindst 3,2 GB ledig plads) og vælg USB device.

Fra drop-down listen skal du vælge dit USB-drev -> klik på Begin copying.

Denne kopiering kan tage en del minutter.

Installation af Windows 8

Du er nu klar til at installere Windows 8 på din computer. Vær opmærksom på, at hvis du vælger at installere Windows 8 direkte på din harddisk, så bliver Windows 7 eller din tidligere version af Windows overskrevet.

Vi kan anbefale, at du læser vores artikel “Dual-boot Windows 7 med Windows 8” som beskriver hvordan du installere Windows 7 ved siden af din nuværende version af Windows. Så kan du, i løbet af opstarten, selv vælge hvilken version du ønsker at afvikle fra gang til gang.

Brændte du Windows 8 til DVD, så indsæt DVD mediet i dit DVD-drev – brændte du til USB-drev, så tilknyt dit drev til computeren.

Genstart din computer. Vælg via din boot-menu, hvilket drev du vil boote (genstarte) fra. På vores test computer skulle vi blot klikke på “Esc-knappen” kort efter opstarten – det kan være forskelligt for hver computer.

Du bliver nu præsenteret for installationsprogrammet til Windows 8. Her er en del indstillinger du skal tage stilling til – vi tager dem i den rækkefølge de bliver præsenteret:

– Start med at vælge sprog. Her kun engelsk, men du kan vælge dansk layout til dit tastatur. Klik på Install Now.
– Indtast den produktnøgle som du fik ved download af Windows 8. Brug eventuelt denne:

TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

– Acceptér licensvilkårene.
– Næste skridt skal du være opmærksom på. Du får muligheden for Upgrade eller Custom installation. Hvis du ønsker at installere Windows 8 som eneste styresystem på din computer, så skal du vælge Upgrade. Har du, som vi viste i artiklen ovenfor, vælge at dual-boote med Windows 7 (eller en anden version af Windows), så skal du vælge Custom. Vælger du Custom er det også vigtigt at du vælger den korrekte partition til installationen af Windows 8.

Herefter er Windows 8 klar til installation. Installationen vil genstarte din computer et par gange.

Første gang Windows 8 starter op har du mulighed for at vælge farvetema og navn på computeren. Du kan også indstille det trådløse netværk, samt vælge om du ønsker standardindstillinger for Windows 8 – du kan vælge Express Settings til at starte med og senere ændre, hvis behovet opstår.

Det sidste punkt inden du bliver sluppet løs i Windows 8 er at angive brugernavn og kodeord. Tillykke du har nu installeret Windows 8 på din computer.

Tidligere artikelOpret en partition på din harddisk i Vista
Næste artikelKrypter din USB Flash Disk gratis