En indføring i den digitale valuta

Kryptovaluta er efterhånden et velkendt fænomen, men selvom mange kender til det, er det måske de færreste, der forstår det. Det kan også være et vanskeligt fænomen at udlægge. Men hvis det synes nødvendigt for dig, følger her en indføring i den digitale valutas veje.

Hvis du er en internet-haj, som kender til de fleste nye påfund online, så har du nok hørt en fugl synge om Bitcoin og alle de andre kryptovalutaer. Det kan dog være svært for selv den mest rutinerede tekniske type at forstå denne nye digitale valuta, som har taget verden med storm. Og som i den grad er populær at investere i. Hvis du mangler noget viden på feltet, så frygt ej. Her vil du få en lille indføring i kryptovalutaen.

Hvad er Kryptovaluta?

Først og fremmest må man svare på det mest oplagte spørgsmål, hvad er kryptovaluta? Kryptovaluta er en udelukkende digital værdi, som altså kun eksisterer i internettet i dét, der kaldes blokkæder. Du kan altså aldrig komme til at være i besiddelse af kryptovalutaen rent fysisk. Det er på den måde en sikker og usikker værdi. Den eksisterer kun i koder på nettet. Den er sikker i den forstand, at den ikke som sådan kan stjæles fra dig eller forsvinde. Og dog, det er nemlig meget vigtigt, at du husker adgangskoden til din kryptovaluta, da det ellers er umuligt at tilgå dine investeringer. Der findes ærgerlige historier om investorer, der har mistet koden til kæmpe investeringer, som nu blot flyder rundt et sted online.  

Kryptovalutaen er usikker i den forstand, at den ikke er kontrolleret af noget pengeinstitut eller nogen centralbank. Det gør, at dens værdi kan falde meget pludseligt, og at man stort set kan miste alle investeringer uden videre. Det betyder også, at værdien kan stige til helt usete højder. Hvilket må siges at være tilfældet med måske den mest populære kryptovaluta af alle, nemlig Bitcoin.

Den populære bitcoin

De allerfleste har stiftet bekendtskab med denne kryptovaluta. Det var den første, der blev introduceret, og det er som sagt også den kryptovaluta, der har set den allerstørste himmelflugt. Bitcoin så dagens lys allerede i 2009 og siden da har den både set modgang og kraftig medgang. Bitcoin blev udviklet af en person, der gemmer sig bag navnet Satoshi Nakamoto. Hvis du vil undersøge denne vilde kryptovaluta endnu yderligere, kan du besøge bitcoinprimeapp.com/se. Her kan du finde forskellige informationer om den såkaldte Bitcoin Evolution.

Hvem investerer i kryptovalutaen?

Siden Bitcoin blev introduceret, har adskillige andre kryptovalutaer meldt deres ankomst. Nogle af de mest populære af disse kryptovalutaer er Ripple, Ethereum, Altcoin. De mest populære kryptovalutaer er så dyre nu, at det er vanskeligt for de fleste normale at investere i. De populære er derfor forbeholdt dem, der har mange penge på lommen. Der kommer dog konstant nye kryptovalutaer til, men deres vækst er langt mere usikker end de mere etablerede. Alligevel er der mange almindelige, der forsøger sig med investeringer i kryptovalutaen i stedet for de typiske aktier.