Sikkerhed når du bruger din computer

0
258

Hver eneste dag, er der mennesker som er dybt afhængige af deres computer. Nogle mennesker arbejder på computeren, og er derfor dybt afhængige af den hver eneste dag. Andre bruger den til studier, og nogle til underholdning. Ja den digitale verden er en realitet, men det er heller ikke helt ufarligt at færdes i den. For mange mennesker har nemlig ikke optimal beskyttelse på deres computer, og det gør altså at man er i en risiko for cyberangreb. Læs med her.

Det kan også ramme dig i privatlivet

Det er ikke kun virksomheder som bliver udsat for cyberangreb. I privaten, er der også mange som bliver udsat for cyberkriminalitet. Det er derfor vigtigt at værne om sin sikkerhed, når man bruger sin computer. Måske, er du en af dem som bruger computeren til at spille casinospil og til andet underholdning. Men selvom du ’bare’ bruger computeren til dette, så kan det være du oplyser dine kortdetaljer eller andre følsomme data, som altså kan være i fare for at blive misbrugt. Det er derfor vigtigt at anskaffe sig et godt antivirus program og værne om sikkerheden.

Antivirus

Et antivirusprogram er med til at beskytte din computer mod virusser blandt andet. Et antivirus program bekæmper malware og virker således at programmet finder virusser og fjerner dem. Der findes rigtigt mange forskellige slags antivirusprogrammer på nettet, og det kan derfor være en god idé at prøve at sammenligne nogle forskellige med hinanden.

VPN – Virtuel Private Network

En VPN er også en god idé at anskaffe sig til sin computer og andre enheder. For når man er på farten eksempelvis og anvender offentlige Wi-Fis rundt omkring, ja så er man altså også i farezonen i forhold til at blive udsat for cyberkriminalitet. Det som en VPN gør, er at skabe en sikker forbindelse til internettet. Det er særligt vigtigt når man benytter de åbne Wi-Fis, hvor der ikke er ikke, er en sikker forbindelse. VPN’en skjuler din IP-adresse, når du surfer på nettet.

Det skal være en tryg oplevelse at være på nettet

Det skal ikke føles utrygt at surfe rundt på nettet, eller blot bruge sin computer til arbejde, skole eller andet. Mange mennesker tænker måske ikke over denne trussel i, at man kan blive udsat for cyberkriminalitet, men det kan altså ske, også i privaten. For virksomheder, er der en stigende cybertrussel. Som virksomhed, skal man naturligvis også prioritere cybersikkerheden højt. Er man en lille virksomhed, er naturligvis også vigtigt.

De gode råd til at færdes online

Man bør altid udvise forsigtighed når man benytter internettet. Hvilke sider, man åbner og hvilke sider man deler følsomme data på, er noget man skal tænke over. Man skal selvfølgelig også passe på med, hvad man deler med andre mennesker. For eksempel over chats, beskeder og andet. Der findes desværre folk, som intentionen om at misbruge information, eller som vil bruge noget personligt imod en. Derfor bør man udvise forsigtighed og anskaffe sig et antivirus program og eventuelt en VPN for at beskytte sig selv bedst muligt, både derhjemme og på farten.

Tidligere artikelDin guide til en sjov spille-aften
Næste artikelHvad er persondata egentlig?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her