Windows gør det nemmere at få succes med din webshop

0
271

Udviklerne af Microsoft Windows udvikler og forbedrer Windows så ofte, at det følger med resten af teknologiens udvikling, hvilket også gælder websites og webshops. Udviklingen af Windows gør det derfor nemmere, at lave en webshop, som kan leve op til de forventninger, som du og dine kunder har til den. Du har måske lige startet din egen webshop eller går med planer om, at starte din egen webshop inden længe. Det første skridt vil derfor være, at forstå dine kunder og deres behov. Det er vigtigt at forstå dine kunder, for at kunne tilpasse indholdet, servicen og selve webshoppens udseende. Når først kundernes behov er blevet imødekommet, vil du kunne opnå succes. Hvis du f.eks. sælger elektronik og dine kunder primært er mænd, der går meget op i avanceret kvalitetselektronik, nytter det ikke noget at tilpasse din webshop til ældre mennesker, der har behov for en pædagogisk forklaring af produkterne.

Segmentér din målgruppe

Det første skridt mod at lære, at forstå dine kunder, vil være, at opdele din målgruppe ved at segmentere. Segmentering vil sige, at opdele kunderne i nogle grupper, hvor samme behov, interesser og livsmønstre kommer til udtryk. Derefter kan du nemmere tilpasse webshoppen og markedsføringen, så både du og dine kunder bliver tilfredse. Derudover kan du også finde ud af, hvilke kanaler, der er relevante at bruge, for at nå ud til kunderne. I forhold til elektronik kan det f.eks. være relevant at have en Facebookside, udover webshoppen, hvor kunderne kan ’like’ siden, følge med, kommentere og dele opslag. Det kan være en god idé, at afholde konkurrencer indimellem, som Facebooksidens følgere kan dele og deltage i, hvorefter flere potentielle kunder vil få øjnene op for Facebooksiden og webshoppen. Du kan desuden få hjælp til segmentering, hvis du gerne vil være sikker på, at det bliver gjort ordentligt.

Målret kommunikationen efter målgruppen

Kommunikation er mange ting. Selv når der ikke bliver ytret noget hverken mundtligt eller skriftligt, kan det kaldes kommunikation. Det kan både være webshoppens udseende, hvilke kanaler man bruger udover webshoppen, hvilken form for kundeservice, der er tale om, og hvilke ord man bruger til at kommunikere til sine kunder. Ordene spiller en rolle i forhold til modtagerens forståelse af budskabet. Først og fremmest bør du kommunikere professionelt med dine kunder, være imødekommende og hjælpsom. Hvis du f.eks. kommunikerer med en kunde individuelt på mail, kan du herefter tænke over, om det er Gertrud på 72 år, der måske afviger lidt fra målgruppen, og derfor bør have en mere pædagogisk forklaring. Hvis der derimod er tale om en kunde, der hører inden for den normale målgruppe, kan du derimod føre den samme kommunikationsform, som på webshoppen.

Tidligere artikelAnmeldelse af Emsisoft Anti-Malware for Server
Næste artikelHvilken internethastighed skal du vælge

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her