Windows 7 måler hastigheden

0
383

I sit nye styresystem, Windows 7, har Microsoft opdateret deres Windows Experience Index (WEI), der var en nyhed i Vista, så systemet nu bl.a. vurderer computerens ydelse på en skala fra 1.0 til 7.9, istedet for 1.0 til 5.9, hvor højest er bedst. WEI er også blevet optimeret og udvidet på andre områder.

Windows 7 analyserer ud fra 5 komponenter i din PC : Processor, hukommelse, grafik (2D), spilgrafik (3D), og din primære harddisk. Hver enhed får en seperat score, og det samlede antal point, er lig med det laveste point fra de 5 enheder. Hvis harddisk, processor, hukommmelse f.eks scorer 5.6 og grafikkortet får en score på 3.4, så bliver den samlede WEI score lig med 3.4. At pointtalet nu går fra 1.0 til 7.9 afspejler at ydelsen på computere er steget siden Windows Vista kom på gaden. Derudover har Microsoft også ændret på målemetoden, så man opnår et mere realistisk billede af PC’ens samlede ydelse. Det understreges samtidig at WEI ikke fortæller om samspillet enhederne imellem, og derfor ikke udelukkende kan bruges som målestok for PC’ens reele hastighed, men giver et billede af eventuelle flaskehalse.
Microsoft nævner på deres blog omkring Windows 7 selv to eksempler : En billig bærbar med office-programmer og en WEI score på 2.0, hvor grafikkortet trækker ned, men alligevel har en udemærket ydelse under Windows 7, da computeren ikke skal bruges til spil. Det andet eksempel Microsoft hiver frem er en kraftig computer med Windows 7 64-bit og en WEI score på 5.1. Hvor det også her er grafikkortet der trækker ned. Ifølge bloggen kommer processor forbruget på denne computer aldrig over 10 procent.

At nå en score på 7.9 er sikkert umuligt lige nu, med de komponenter der i dag kan købes i butikkerne. Ifølge bloggen vil en fire kerne processor ligge i slutningen af 6 eller i starten af 7, og med en otte kerne processor vil man måske kunne nå det magiske tal, men en sådan processor er ikke noget man lige køber i den nærmeste butik. Hvis man har et fornuftigt grafikkort (Directx10 og WDDM 1.1), vil man kunne nå op omkring 6-7 stykker, og hvis man kombinerer flere kort, vil en score på 7.9 for grafikken sagtens kunne opnås.

Hvis man gerne vil have harddisken op på 7.9 kræver det en lynhurtig SSD lagerenhed. Microsoft forklarer dog, at der kan opstå problemer når man måler ydelsen på nogle harddiske, og det resulterer i at den endelige scorer bliver noget lavere end systemet ellers er berettiget til.

Se også : www.windows7guide.dk

Tidligere artikelOpret en partition på din harddisk i Vista
Næste artikelKrypter din USB Flash Disk gratis

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her