VPN til gaming – er det virkelig nødvendigt?

0
531

VPN-tjenester er i dag noget, man taler meget om inden for datasikkerhed. Men hvad er en VPN-tjeneste, og er det virkeligt nødvendigt at bruge dem i forbindelse med, at man gamer?

I dag er der stort set ikke det område i livet, som ikke på den ene eller den anden måde er afhængigt af en internetforbindelse. Vi bruger internettet i forbindelse med vores arbejde, når vi skal med privat og offentlig transport, når vi kommunikerer med børnenes skoler og institutioner, og når vi slapper af derhjemme med spil på for eksempel apps eller online casinoer såsom Maria Bingo. Det er i dag helt naturligt, at vi på vores arbejdsplads har installeret mere eller mindre strikse sikkerhedsprogrammer på vores computere og firmatelefoner, som forhindrer ondsindede hackerangreb og i nogle tilfælde spærrer for adgang til specifikke sider. Og flere og flere installerer også antivirusprogrammer på deres private computer for at modstå angreb på deres personlige dokumenter og oplysninger.

Men hvad med beskyttelse, når man gamer? Er det virkelig nødvendigt at installere beskyttelse, fordi man slapper af med lidt spil og god underholdning? Faktisk ja. Når du gamer online, åbner du døren for, at ondsindet virus og malware kan trænge ind og stjæle dine personlige oplysninger. I modsætning til hvad mange tror, kan en VPN-tjeneste ikke give dig anonymitet, eftersom VPN-udbyderen stadig er i besiddelse af dine personlige oplysninger, men den krypterer de data, du sender og modtager, så de ikke er synlige for uvedkommende.

Online trusler når du gamer

Ifølge en årsrapport fra data-virksomheden Trend Micro angreb hackere 66,5 milliarder gange i 2017 verden over. I Danmark ramte 44.000 angreb hver dag året rundt, så der er god grund til at tage sikkerheden alvorligt. Din IP-adresse afgiver et digitalt fingeraftryk, når du bevæger dig rundt på nettet, og det inkluderer altså også, når du gamer online. Og har du først en computers IP-adresse, er det ikke svært at finde ud af, hvem der sidder bagved. Det har betydning for en masse rimelig uskyldige ting som det sprog, der vises på en gaming-side, de love siden skal overholde i forhold til det land, du befinder dig i, og hvordan for eksempel annoncering skal målrettes i forhold til dig. Men det kan altså desværre også bruges til ondsindede formål, og hvis en hacker først har fået fingrene i din e-mailadresse, som er den kanal, hvorfra langt de fleste computere inficeres med virus og malware, er du allerede meget sårbar.

Fordele ved en VPN-tjeneste, når du spiller

Som sagt kan en VPN-tjeneste ikke gøre dig fuldstændig anonym, men den beskytter de data, du sender til en spiludbyder. For eksempel beskytter den dig mod DDoS-angreb, som er særligt vigtigt, når du spiller med i online konkurrencer og turneringer. Herudover er der en lang række andre fordele, som du får med ”gratis”, når du investerer i en VPN. VPN-tjenester kan trænge igennem geo-blokeringer, så du kan spille spil fra det sted i verden, du befinder dig. Og gode VPN-tjenester kan bruges på flere forskellige platforme, så du altid er beskyttet, når du spiller.

Vi anbefaler, at du kigger på VPN-tjeneste NordVPN via dette link.

Tidligere artikelVelkomstbonus hos NordicBet
Næste artikelAnmeldelse af NordVPN

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her