Tjek opstarten i Windows for uønskede programmer

0
202

Hvis du har mistanke om at nogle af de programmer som er i opstarten af Windows kan være ondsindede eller blot uønskede, så kan du med freeware programmet Autorun Angel analysere hele opstarten og tjekke om der er behov ændringer.

Da vi testede Autorun Angel identificerede programmet 124 filer som skulle tjekkes. For at gøre dette behøvede vi blot at klikke på knappen “Scan” – Autorun Angel vil så tjekke hver eneste af disse filer ved at holde dem op imod en “whitelist” (en whitelist er en liste over filer som er på en accepteret liste, hvorimod “blacklisted files” er filer som er blokeret pga. af ondsindet adfærd) udviklet af NictaTech Anti-Virus Cloud Engine. Denne whitelist er anerkendt for kun at indeholde sikre filer.

I løbet af dette tjek bliver alle accepterede filer fjernet fra listen og kun de filer som er kategoriseret som “Unknown” forbliver på listen.

Vær opmærksom på, at de filer som Autorun Angel viser i den færdige rapport er de filer som ikke er på NictaTechs whitelist – det er ikke nødvendigvis filer som er malware, virus eller lign. Her skal du betragte Autorun Angel som et program, der kan identificere potentielt ondsindede eller uønskede filer. Efterfølgende research af filerne er op til dig – her er Google et godt værktøj.

Der er åbenlyse begrænsninger ved at bruge Autorun Angel, da programmet ikke undersøge filerne til bunds og ikke kan fjerne eventuelle problematiske filer. Men den vigtigste opgave for Autorun Angel er at tjekke for filer i opstarten som ikke er på en officiel whitelist og det job gør Autorun Angel godt. Man kan indvende at Autorun Angel burde kunne være i stand til at fjerne de uønskede filer, men den primære funktion er kun at identificere opstartsprogrammer som kan være skadelige.

Tidligere artikelMicrosoft lancerer nyt Download Center
Næste artikelForhindre COM Surrogate i at Stoppe med at Fungere i Vista.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her