Tips til at øge produktiviteten på arbejdspladsen

0
415

Det er som leder essentielt, at sørge for, at produktiviteten på en arbejdsplads er høj. Produktiviteten på en arbejdsplads, afhænger først og fremmest af, i hvor høj grad medarbejderne føler sig motiverede. Undersøgelser viser, at motiverede medarbejdere er op til fire gange så produktive, som medarbejdere der ikke er. Videncenter for Arbejdsmiljø har defineret seks begreber som er essentielle for motivation på arbejdspladsen. De definerede begreber er, tilfredshed, belønning, involvering, mening, indflydelse og udvikling. Det er overordnede begreber, som naturligvis ikke er gældende for 100% procent af befolkningen, da det er individuelt hvad, som driver den enkelte.

Som leder er det i den lange bane fordelagtigt, at investere tid i den enkelte. Det kan være en fordel, at udarbejde nogle bulletpoints, som gør det klart, hvad som motiverer den enkelte medarbejder. Disse action points kan resultere i, at den enkelte medarbejder i højere grad får motivation til, at eksekvere.

 

Velvære og produktivitet

Der er mange faktorer som spiller ind, når der er tale om koncentrationsniveau og glæde på en arbejdsplads. Det kan være en god ide, at investere noget tid i teambuilding aktiviteter. Det kan være dagligt, ugentligt eller månedligt, blot aktiviteten er prioriteret i en eller anden forstand. Disse aktiviteter kan øge glæden og humøret hos de ansatte. Glade ansatte er stort set lig med mere produktive ansatte.

Undersøgelser har påpeget, at pauser i løbet af en dag, kan øge produktivitetsniveauet betydeligt hos de ansatte. Der er dokumenteret, at vi arbejder bedst, når vi holder nogle pauser i løbet af dagen. Mere nøjagtigt, er det til fordel at arbejde koncentreret i 90 minutter ad gangen. Det er herefter en god ide, at tage en pause og lade kroppen genoplade kortvarigt for, at opnå fornyet energi.

Software og teknologi

På kontorer bruger de ansatte, stort set al deres tid ved en computer. Det skal derfor være en prioritet, at investere i den rette software, som øger udviklingen. Microsoft Dynamics 365 er et godt alternativ, som er en cloudbaseret løsning.

Softwaren gør de daglige processer lettere, og mere tilgængelige for alle på kontoret, dette medvirker til at produktivitet øges. Softwaren samler din virksomhed ved at forbinde personer, processer og data på tværs af adskillige platforme. Det er med Dynamics 365 muligt, at integrere applikationer med eksisterende systemer. Dynamics 365 gør derudover fremtidige processer angående opgraderinger af ERP-systemer betydeligt lettere.

Udover brugervenligt software på computerne, kan det være en god ide, at forære personalet en arbejdstelefon. Det kan være en god ide, at give ansatte mulighed for, at have en telefon, som har til formål at være til brug i arbejdsrelaterede situationer. Det kan psykologisk set, virke belønnende hos de ansatte. Det behøves ikke nødvendigvis, at koste en virksomhed dyre domme, at investere penge i telefoner til ansatte. Det er muligt at købe billige telefoner mange steder, det er i nogle tilfælde muligt at indhente mængderabatter til virksomheder.

 

Gode fysiske rammer

At have et godt arbejdsmiljø har stor indflydelse på, hvordan de ansatte trives på arbejdspladsen. Det kan øge produktiviteten, hvis kontoret eksempelvis er indrettet hyggeligt og herunder hjemligt. Det kan være til stor fordel, at bruge nogle ressourcer på dekoration og indretning af kontor. Det kan øge de ansattes trivsel og tilfredshed betydeligt.

Udover udseendet på kontoret, så er det også vigtigt, at indrette hverdagen således, at den er bekvem for de ansatte. Det nytter ikke noget, at holde lange møder ved mødeborde som er ubehagelige, at sidde ved i længere tid ad gangen. Det kan være en god ide, at investere i nogle gode og behagelige mødeborde og stole, så koncentrationen ikke går hen og bliver et problem.

Mange faktorer spiller ind, når der skal skabes en god og produktiv arbejdsplads. Udover de nævnte faktorer, kan man som leder kommer langt ved, at kommunikere åbent med de ansatte, og udveksle forventninger og behov. Det kan i sig selv øge produktiviteten betydeligt på en arbejdsplads.

Tidligere artikelGuide: Bliv klogere på VPN
Næste artikelTest Drive Internet Explorer 9

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her