Tilføjelesesprogrammer til Internet Explorer 9

0
167

Du kan installere og tilføje de såkaldte add-ons (små tilføjelsesprogrammer) til Windows Internet Explorer 9 og på den måde supplere browseren med ekstra funktioner, såsom værktøjslinjer, vejrudsigt, nyheder fra danske aviser, oversættelse af engelsk til dansk osv.

Udvalget er stort og det kan være meget praktisk at have adskillige tilføjelsesprogrammer aktiveret til at starte op med Internet Explorer 9.

Nogle tilføjelsesprogrammer er præinstallerede i Internet Explorer 9, men mange kommer fra Internettet. Tilføjelsesprogrammer kræver sædvanligvis, at du giver din tilladelse, før de bliver installeret på din computer. Ikke desto mindre vil nogle kunne blive installeret uden, at du ved det. Dette kan ske, hvis add-on var en del af et andet program, som du har installeret. I denne artikel vil vi vise hvordan du finder flere gode tilføjelsesprogrammer, godkendt af Microsoft, og hvordan du håndterer dine allerede eksisterende tilføjelsesprogrammer.

Find tilføjelesesprogrammer til Internet Explorer 9

Start Internet Explorer 9 op ved enten at klikke din genvej til browseren via Skrivebordet ellers kan du klikke på Startknappen → indtast ”internet explorer” og klik på linket via resultatlisten.

  1. I Internet Explorer 9 skal du i øverste højre hjørne klikke på den lille knap, der ligner en møtrik eller møllehjul. Du får nu en drop-down liste og her skal du vælge Administrer tilføjelesesprogrammer.
  2. Du bliver nu præsenteret for en større dialogboks, hvor alle tilføjelesesprogrammer i Internet Explorer 9 bliver administreret fra. Klik på linket i bunden af boksen, der hedder Find flere værktøjslinjer og udvidelser.
  3. Du bliver nu viderestillet til Internet Explorer Gallery som er udviklet af Microsoft. Klik på knappen Find tilføjelsesprogrammer.
  4. Du har nu adgang til et stort galleri med tilføjelesesprogrammer til Internet Explorer 9. Du kan søge i galleriet eller via kategorierne lede efter et tilføjelesesprogram som tiltaler dig. Når du har fundet én eller flere tilføjelesesprogrammer, så klik på tilføjelesesprogrammet og klik på Click to install. Du bliver nu spurgt om du vil tilføje det valgte tilføjelesesprogram – klik Tilføj for at acceptere.
  5. Sådan tilføjer du nye tilføjelesesprogrammer til Internet Explorer 9.

Sådan aktiverer og deaktiverer du tilføjelesesprogrammer

Det kan være at du kun ønsker at have bestemte tilføjelesesprogrammer aktive på specifikke tidspuntker eller måske ønsker du at deaktivere nogle af dine tilføjelesesprogrammer midlertidigt. Her viser vi hvordan du aktiverer og deaktiverer tilføjelesesprogrammer i Internet Explorer 9.

  1. Start Internet Explorer 9 og klik på Alt+X (det er genvej-tasterne til Funktioner) og vælge Administrere tilføjelesesprogrammer.
  2. Under det lille punkt Vis skal du via drop-down menuen vælge Alle tilføjelesesprogrammer.
  3. Klik på et vilkårligt tilføjelesesprogram i dette tilfælde e-safekey, der er et tilføjelesesprogram til sikker logon på netbank – i bunden dialogboksen er en knap til aktivere og deaktivere det pågældenden tilføjelesesprogram. Gennemfør dette for hvert tilføjelesesprogram du ønsker at deaktivere eller aktivere.

Har du ikke allerede Internet Explorer 9, så kan du downloade browseren her:

Download Internet Explorer 9

Tidligere artikelTransformers 3 tema til Windows 7
Næste artikelTilføj og del netværksprinter i Windows 7

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her