Sådan rejser du sikkert med computeren under armen

0
201

Det er ikke alle, der tænker over hvor udsat computeren kan være, når du har den med på farten. Èn ting er, at du kan risikere at miste computeren i en kuffert, der forsvinder i lufthavnen eller under flyturen. Èn anden ting er, at du kan risikere at tabe den hårdt ned på jorden, hvis du har den i håndtasken eller bare under armen, hvis der er for meget at slæbe på på én gang. Uheld som disse kan ske, men du kan også gøre noget selv, for at passe godt på din computer under rejsen.

Privat adgang til internettet med VPN

Mange gør sig den fejl at logge på offentlig WiFi uden VPN på computeren, der kan beskytte den, når de er ude at rejse eller blot sidder på en café inde i byen. Du behøver dog ikke at være nervøs for at logge på de forskellige offentlige WiFis, hvis du på forhånd har downloadet VPN, som gør at computeren er mindre modtagelig over for hackere. Nu tænker du måske: “Hvordan fungerer VPN?” og “hvordan er det anderledes fra antivirusprogrammer?”. VPN er en slags krypteret tunnel, som beskytter mod hackere, når onlinetrafikken suser afsted og derfor er lidt for nem at hacke sig igennem. VPN usynliggør derved din internetforbindelse og gør, at der ikke er nogen, der kan få fat i dine personlige oplysninger igennem din brug af internettet. VPN er også idéel til rejsen, hvis du gerne vil se danske tv-programmer. Der findes en VPN-app til både din MacOS, din Windows computer, din Linux samt din iOS, Android og Android TV.

Kan man lade være med at have et antivirusprogram med VPN og omvendt?

Et antivirusprogram beskytter dig mod virus på computeren og er derfor uundværligt, hvis man gerne vil passe godt på sin computer. Derudover er det altid godt at have en kode til sit netværk, så man ikke risikerer at hackeren slår til dér. Et antivirusprogram fungerer dog bedst sammen med VPN, hvis du vil have den ultimative beskyttelse mod hackere udover virus. VPN fungerer samtidig heller ikke mod virusprogrammer, som et decideret antivirusprogram kan. Konklusionen er derfor at du hverken kan undvære et antivirusprogram eller VPN, men at de to forskellige programmer komplementerer hinanden og styrker hinanden i kampen mod virus og hacking. Der er ikke en ‘enten/eller’, hvis du bruger din computer meget og går op i at beskytte den.

De bedste VPN-forbindelser

De mest populære VPN-forbindelser i Danmark er mærkerne: Hotspot Shield, Ultra VPN, Nord VPN, Panda, og Norton by Symantec. Hotspot Shield, Ultra VPN, Nord VPN og Panda virker med Netflix og Torrents (P2P), mens Norton by Symantec kun virker med Netflix. Hotspot Shield, Norton by Symantec og Ultra VPN har apps til henholdsvis Windows, Mac, iOS og Android. Heraf får VPN-forbindelsen Panda også en app til iOS i nærmeste fremtid, mens Nord VPN har apps til Linux oveni. Hotspot Shield har 45-dages returret og support 24/7, mens Ultra VPN, Panda og Nord VPN har 30-dages returret.

Tidligere artikelFå overblik over din økonomi med Spiir
Næste artikelTips til at øge produktiviteten på arbejdspladsen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her