Sådan handler du sikkert på nettet

0
199

Mange fristes i dag til at købe varerne online, og det er med god grund. Der er nemlig mange fordele forbundet med online handel, og så er det nemt og bekvemt for dig. Men der er også nogle faldgruber, som du skal være opmærksom på, når du handler online. Vi kommer med gode råd til, hvordan du handler sikkert på nettet. Så undgår du at blive snydt eller havne i en dum situation, hvor det hele bliver meget dyrere for dig.

Fordele ved online handel

Lad os først tage et kig på fordelene ved at handle online. Først og fremmest slipper du for lange køer og ventetid ude i butikkerne. Her oplever mange at gå forgæves efter en vare, og det kan føles som tidsspild. Samtidig kan du bestille alt fra gallakjoler til din nye seng hjemme fra din sofa, og så kommer det lige til døren. Og så får du alle kvitteringerne digitalt, så du slipper for at gemme på papirformen, der for mange bliver væk.

Tjek sikkerheden

Når du skal handle online, så er det altid vigtigt, at ud tjekker op på hjemmesidens sikkerhed. Her skal du tjekke, om de indtastede oplysninger er korrekte og krypterede. Din sikkerhed er markeret med en lille lås, der sidder nederst i din browser. På den måde kan du vide dig sikker på, at siden er sikker for dig. Vil du have flere oplysninger, så skal du dobbeltklikke på låsen og se mere.

Samtidig er det en god idé at sikre sig, at adressen hedder https til fornavn i stedet for http. Dette er et tegn på, om siden er sikker, og det kan være din sikkerhed, i forhold til om siden er god at handle på. Tjek også, om du faktisk er på den rette side, eller om du er havnet på en falsk eller anden side. Det kan nemlig ske i nogle tilfælde.

Betaling

Når du skal betale på nettet, så skal du altid oplyse dit kreditkortoplysninger. Ofte er det mest sikre at betale med et internationalt kort, hvor kortnummer og udløbsdato bliver indtastet. På den måde kan banken give dig pengene tilbage, hvis din vare ikke dukker op hjemme hos dig. Nogle netbutikker vælger også at tilsende en engangskode, som du skal taste ind. Dette er en god sikkerhed for dig, da den sikre, at en fremmede ikke kan misbruge dine oplysninger.

Vælger du at anvende PayPal som betalingsmetode, så er det også en mere sikker måde at betale på. Har du denne mulighed, så bør du til enhver tid anvende denne. På den måde får netbutikken ikke direkte adgang til dine oplysninger, men i stedet modtager pengene igennem PayPal.

Deling med andre

Hvis du handler på en computer, der bruges af flere forskellige brugere, så er det vigtigt, at du får afbrudt forbindelsen efter dit køb. Du skal også sørge for, at du ikke får gemt dine oplysninger på computeren, som mange i dag anvender på deres private computere. Tjek altid, at du er logget ud af siden, og at dine oplysninger ikke er blevet gemt.

Tidligere artikelGuide: Bliv klogere på VPN
Næste artikelTest Drive Internet Explorer 9

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her