Sådan forhandler du løn, hvis du arbejder i IT-branchen

0
249

IT-branchen er en af de hurtigst voksende industrier og omsatte i 2017 for 223,7 mia. kr. Så stor en industri beskæftiger selvsagt også en stor mængde medarbejdere i hele landet. Alle disse medarbejdere ønsker en del af kagen, og der er altså rift om pengene i branchen, men hvordan sikrer du dig også at få en bid? Det gør du ganske enkelt ved at læse denne artikel om lønforhandling i IT-branchen.

Bliv en bedre forhandler.

Det første sted, du starter, er ved at læse op på forhandlingsteknik. Det handler om forberedelse, win-win situationer, at kunne se forhandlingen fra flere perspektiver og meget andet. Dette punkt er ikke unikt for IT-branchen. Det er, uanset branche og virksomhed, essentielt for en succesfuld lønforhandling at have grundlæggende styr på forhandlingsteknik.

Undersøg dine kollegaer.

Og det er ikke kun dine kollegaer i virksomheden, men generelt i branchen. Hvad får andre i løn i lignende stillinger? Hvorvidt en lønforhandling er succesfuld handler meget om, hvad der er muligt. Hvis du ligger på et lønniveau, som tilsvarer brancheniveauet, så er der heller ikke så stor en stigning at jagte. Ved at sammenligne løn med andre, får du også et bedre argument i tilfælde af, at du ligger under gennemsnittet.

I så forskelligartet en branche, som IT-branchen, er der selvfølgelig også forskellige stillinger, som giver forskellige forhandlingsmuligheder.

Arbejder du med salg

Hvis du primært beskæftiger dig med IT fra et salgsmæssigt perspektiv, handler din løn i høj grad om dine præstationer. Der er formentlig en grundløn, bonus og/eller provision, som kan forhandles. Dit udgangspunkt for denne forhandling skal altid være dine resultater, da det er det, du bliver lønnet efter. Leverer du kontinuerlige solide resultater, er det også et stærkt argument, og formentligt også noget din leder ønsker at belønne. Et job som sælger i IT-verdenen er som udgangspunkt et velbetalt job. Men hvis du ikke sælger, kan det blive en kortvarig ansættelse, som ikke betaler særlig fordelagtigt.

Arbejder du som udvikler?

Arbejder du ikke som sælger, men derimod som udvikler, har du en anden rolle. Du er ikke på samme måde ansvarlig for at konvertere, og dine resultater bidrager ikke til virksomhedens indtjening på samme måde. Alligevel er du mindst ligeså vigtig for virksomheden, som sælgeren. Årsagen er, at det selvfølgelig er dig, der står for at udvikle og bygge produktet, som virksomheden sælger. I disse tider er der stor efterspørgsel på udviklere og programmører, hvorfor du har et godt forhandlingsudgangspunkt. Din chef ved, at du forholdsvis hurtigt kan finde et nyt job, så vedkommende er godt klar over, at det kræver en konkurrencedygtig løn at holde på dig.

Kan du forhandle med andet end løn?

Uanset hvor dygtig du er til at forhandle, og hvor attraktiv en medarbejder du er, er der en øvre grænse for, hvilken løn du kan få. Din chef har budgetter, som skal overholdes, regnskaber der skal gå op, og vedkommende kan umuligt forsvare at give dig en løn, som ikke tjenes hjem igen. Derfor vil du måske også opleve en chef, som, i forhold til penge, er bundet på hænder og fødder. Her har du mulighed for at bede om noget andet end bare penge. Måske du kan få lov til at arbejde hjemme enkelte dage? Flekstid, fri telefon, firmabil eller andre goder som ikke koster din chef på lønbudgettet, men omvendt forbedrer dine arbejdsforhold. Husk på, at penge ikke er alt, og at flekstid kan være mere værd end et par tusinde ekstra om måneden.

Tidligere artikelFå overblik over din økonomi med Spiir
Næste artikelTips til at øge produktiviteten på arbejdspladsen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her