Sådan fjerner du skadelige rootkits fra din PC

0
178

Et såkaldt “rootkit” er en type af skadeligt software, der inficerer Microsoft Windows og skjuler sig i opstarten og systemfilerne. Formålet med et rootkit er, at udvikleren bag kan afvikle specifikke processer eller programmer på den intetanende brugers computer. Disse processer kan f. eks være at stjæle personlige oplysninger, misbruge computeren til hackerangreb og lign.

TDSSKiller er et letanvendeligt, flytbart hjælpeprogram, som kan spore og fjerne både kendte og ukendte rootkits.

Programmet scanner kun de mest sandsynlige infektionsområder – dine serviceydelser, drivers og opstartssektoren og vil således kunne spore langt de fleste rootkits som f. eks TDSS, Sinowall, Whistler, Phanta, Trup, Stoned og mange flere.

TDSSKiller søger også efter mistænkelige objekter, så som skjulte filer og serviceydelser som ville kunne indikere, at visse andre typer af malware har hjemsøgt din PC. Eftersom hele scanningen kun tager få øjeblikke (14 sek. på vores test PC), er det let at afvikle på regulær basis blot som en alternativ forsvarslinie for dit system. (Det kan endog automatiseres via en tilslutning til en kommandolinie, således som Kasperskys TDSSKiller siden forklarer).

Du bør dog imidlertid være forsigtig med TDSSKiler, eftersom den lejlighedsvis vil identificere legitime filer, som mistænkelige. Så lad være med automatisk at antage, at ethvert “suspekt objekt” rent faktisk er en rootkit: Skynd dig ind på Google, søg efter navnet på filen og prøv på allerførst at finde ud af mere om den.

Men selv forsøg på reparation eller fjernelse af et ægte rootkit kan være problematisk og vil kunne skade din PC i en sådan grad, at den ikke vil starte. Vær sikker på hvordan du skal håndtere dette og sørg for at alle dine data er sikkerhedskopierede før du klikker på Quarantine eller Delete tasten.

Download TDSSKiller

Tidligere artikelBill Gates sidste Keynote tale, med sjov video.
Næste artikelHvor længe kan jeg beholde Windows 7?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her