Ryd Op i Ikoner i Meddelelsesområdet i Vista

0
199

En af de mere brugbare features i Vista, er muligheden for at gemme proceslinje ikoner automatisk, når de ikke bruges. Problemet er bare at Explorer samler hvert eneste ikon den ser, og dette kan resultere i at din liste af ikoner vokser til flere hundrede med tiden.

Det andet problem er at Explorer gemmer disse ikoner i hukommelsen. Men du kan fjerne disse ikoner med registreringseditoren og ved at afslutte processen i explorer.

NB. Ved at gøre dette, fjernes de tilpasninger du har lavet til ikonerne og justeres tilbage til oprindelige indstillinger.

For at fjerne ikonerne gøres følgende:

Højreklik på proceslinjen og vælg Egenskaber, Vælg dernæst Meddelelsesområdet, og tryk på Tilpas knappen.

Her kan du se alle dine ikoner, og man vil ligge mærke til at der her også er ikoner fra programmer du sikkert ikke længere har installeret.

Åben dernæst ”regedit.exe” via startsøgningen, og find følgende nøgle

HKEY_CURRENT_USERSoftwareClasses
LocalSettingsSoftwareMicrosoftWindows
CurrentVersionTrayNotify

Her kan du se: IconStreams og PastIconStreams. Slet dem begge. (Husk evt. At tag backup af dem med eksporter funktionen før du sletter dem.)

Derefter skal du afslutte processen i explorer i joblisten. Åben joblisten ved at trykke Ctrl+Shift+Esc. Vælg her fanebladet Processer, find dernæst explorer.exe, den højreklikker du på og vælger afslut proces.

Herefter trykker du på filer i menubaren, og vælger Nyt job(kør). Skriv explorer i boksen, tryk Enter, og explorer skulle genstarte af sig selv.

Nu burde ”Tilpas ikoner i meddelelsesområdet” dialogboksen vise dig en ren liste af ikoner, men husk på at de indstillinger du havde er sat tilbage til de oprindelige indstillinger.

NB. Nogle ikoner forsvinder måske helt, indtil du har genstartet din computer. Og ligeledes, hvis din Lydstyrke/Power/Netværks ikoner ikke kan vælges fra proceslinjen, skal du afslutte ikonerne og genåbne dem, for at de virker efter hensigten igen.

Tidligere artikelTest og optimer din Intel SSD
Næste artikelÆndring af størrelsen på ikonerne på Skrivebordet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her