Optimer opstarten i Vista

0
48

Microsoft har udviklet et lille program kaldet Autoruns. Autoruns kan give dig et overblik over de programmer og processer, der automatisk er sat til at starte med Vista.

En del af de programmer og processer som starter automatisk med Vista, når du tænder din computer, er faktisk unødvendige. De bliver først nødvendige, hvis du skal bruge programmet. Når Vista starter med unødvendige processer, så kan det forringe din computers ydeevne. Så det kan godt betale sig at se kritisk på sine opstarts-programmer.

Med Autoruns fra Microsoft får du et godt overblik over de programmer, som Vista er sat til at starte op med. Du kan med Autoruns deaktivere processer som du finder unødvendige. Det kan være programmer du sjældent bruger eller havde glemt du har installeret.

Sådan bruger du Autoruns

  1. Først skal du downloade Autoruns – du kan finde programmer her på Alt-til-Windows.dk:
  2. Download Autoruns
  3. I Autoruns skal du vælge Options -> Hide Microsoft Entries og klikke på F5.
  4. Du har nu konfigureret Autoruns til kun at vise programmer og processer, der ikke er udviklet til Windows Vista eller Windows 7.
  5. Nu kan du se med kritiske øjne på processerne, og vælge om du vil deaktivere nogle af dem. Du fjerner fluebenet ved en proces for at deaktivere den.
  6. Du kan altid højre-klikke på en proces og vælge “Search Online”. Så Googler Autoruns automatisk processen og du kan finde detaljeret information om den.

Her følger en lille engelsksproget video fra YouTube, hvor en IT-professionel gennemgår mulighederne i Autoruns.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her