Opnå større tryghed online med et SSL-certifikat hos Netgiganten

Med internettets indtog, er der blevet skabt langt flere muligheder online. Muligheder der tillader mervækst, hvorfor mange virksomhedsejere benytter sig af e-handel som deres drivende forretning. Det online univers er dog en åben portal for alle, og uden den rette sikkerhed, kan følsomme oplysninger og persondata havne i de forkertes hænder.

Uanset om man er privat forbruger som færdes online, eller er virksomhedsejer, er det vigtigt at man tager sine forbehold. Det er ikke kun godsindede mennesker som har fået øjnene op for internettets mange muligheder, men også ondsindede som udnytter forbindelserne og drager kundedata og vigtige informationer til deres fordel. Som virksomhedsejer har man derfor et særligt ansvar overfor sine kunder om at skabe et sikkert og trygt sted hvor man frit kan kommunikere og handle.

Hvad er et SSL-certifikat?

Et SSL-certifikat er en forkortelse for Secure Sockets Layer, og er en såkaldt krypteringsprotokol, som hjælper med at skabe en sikker forbindelse mellem en browser og en hjemmeside. Ved implementering af dette, vil internetforbindelsen blive forholdt sikker, og kunder vil således kunne handle trygt på internettet.

Uden et SSL-certifikat, vil eventuelle hackere, lettere have adgang til kundernes personfølsomme oplysninger og i værste tilfælde misbruge kreditoplysninger, adresse eller andet. Det er derfor særdeles vigtigt som virksomhed eller organisation at installere et SSL-certifikat for at sikre onlinetransaktioner og holde kundedata private. Klik her for at læse mere.

Sådan får du et SSL-certifikat

Dét at få et SSL-certifikat er heldigvis ikke særlig svært, og det behøves heller ikke koste en formue. Der findes mange forskellige tjenester som tilbyder SSL-certifikater. Inde på Netgiganten, kan du tilmed få et certifikat gratis hvis du har et webhotel hos dem. Yderligere kan det anskaffes direkte fra en certifikatmyndighed, der årligt udsteder flere millioner certifikater.

Prisen på det pågældende SSL-certifikat varierer alt efter hvor stort et sikkerhedsniveau der kræves. Der findes derfor et stort udvalg at forskellige SSL-certifikater som hver især opfylder udvalgte behov. En fordel kan derfor være at undersøge de forskellige typer, og derefter finde en tjeneste der udbyder den konkrete. Har du flere domæner, er det også muligt at tilkøbe multidomæne SSL-certifikater.

SSL-certifikater er fremtiden

Udover at SSL-certifikater skaber en større tryghed for dine kunder, så er det også en fremtidsinvestering for din virksomheds succes. En hjemmeside der har et SSL-certifikat vil blive tilført en grøn hængelås og derudover stå angivet som HTTPS frem for HTTP. Hermed vil man hurtigt kunne se hvorvidt en hjemmeside er sikker eller ej, og kunderne vil derved have nemmere ved at kunne skelne mellem de forskellige og således fravælge.

Derudover så forsøger Google også at sætte et større fokus på, at alle hjemmesider er udstyret med en sikker og krypteret forbindelse. Dette gør de ved at rangere hjemmesider med et SSL-certifikat højere. Er du derfor indehaver af en hjemmeside eller anden webbrowser er det værd at investere i et SSL-certifikat nu. Hvis ikke, kan du risikere at din virksomhed hurtigt vil falde til jorden og havne i bunden af Google søgeresultater.