Nye sikkerhedsfunktioner introduceret i Windows 8

0
347

Microsoft har netop frigivet Windows 8 Developer Preview og offentliggøre desuden mange nye hemmeligheder og funktioner om det kommende styresystem. Det er ingen hemmelighed, at Windows 8 skal ses som en avanceret opgradering af Windows 7. Windows 7 er meget populært og Microsoft ønsker at forbedre alle de gode ting ved Windows 7 og forfine dem i Windows 8.

Windows 8 er opbygget omkring kernen i Windows 7 og det indeholder mange forbedringer i ydelse, sikkerhed, privatlivets fred, og systemets pålidelighed.

Forbedringer i sikkerhedsfunktionerne skal gøre Windows 8 endnu mere sikkert og her kan du læse lidt om de sikkerhedsfunktioner som Microsoft introducerer i Windows 8:

Metro Style apps afvikles i et sikkert miljø: En af hjørnestenen i Windows 8 bliver de web-baserede apps som rent teknisk kommer til at fungerer som softwareløsninger til forskellige opgaver i styresystemet. Der vil derfor være restriktioner på afvikling af apps og adgang til følsomme ressourcer i Windows. Når brugere downloader eller køber apps giver de samtykke til at app’en kun må bruge sine funktioner / muligheder – intet andet. Apps kan læse og skrive til computerens datalagre med en forbedret data-adgangsmodel, og en app bruger kun data dedikeret til app’en og til den pågældende bruger. Alle brugerens tilsluttede enheder kan få adgang til disse app-data.

SmartScreen-filter: SmartScreen er et sæt af avancerede teknologier til at beskytte dig mod ondsindede websteder og malware programmer. Uanset om du downloader eller afvikler et nyt program på Skrivebordet har SmartScreen dækket din ryg. SmartScreen yder beskyttelse mod phishing angreb og socialt-konstruerede malware-angreb (f. eks via Facebook). Hvis du vil tilføje endnu et lag af beskyttelse kan SmartScreen integreres i opstarten i Windows 8 til at scanne programmer downloadet fra internettet. SmartScreen vil løbende vise advarsler, før f. eks et højrisiko program bliver downloadet og afviklet.

Windows Defender: For at sikre optimal anti-malware beskyttelse til alle brugere af en Windows 8 computer opdaterer Windows Defender til det nye styresystem. Windows Defender overvåger og beskytter mod virus og anden malware i “real time” og registrerer og fjerner malware, hvis computeren bliver inficeret. Med Windows 8 bliver tredjeparts anti-malware software endnu mere effektivt – ved at indlæse godkendte anti-malware drivers i løbet af boot-sekvensen, kan anti-malware software starte fra en sikker tilstand, hvor malware ikke er aktivt. Windows 8 vil også som standard indeholder Microsoft Security Essentials som integreret del. Windows 8 vil også blive beskyttet mod boot-bar USB-drev, som kan være inficeret med malware.

Sikker boot-sekvens: Sikker boot-sekvens stopper aktivt malware i boot–sekvensen og gør Windows 8 betydeligt mere modstandsdygtig over for “low-level” angreb (den mindre farlige angreb, der alligevel volder millioner af Windows brugere problemer). Selv når en virus har inficeret din computer vil Windows 8 godkende alle komponenter i boot-sekvensen for at forhindre ethvert forsøg på at starte virus eller malware infektionen op før operativsystemet er oppe og køre. Hvis komponenten ikke er korrekt signeret (godkendt) af Microsoft, vil Windows starte Windows Recovery Environment, som automatisk vil forsøge at løse udrydde infektionen.

Windows kan også tilføje et ekstra lag af beskyttelse ved en validering af selve boot-sekvensen udover Secured Boot. Her bliver alle elementer i opstarten signeret, beskyttet og analyseret. Elementerne bliver gemt i en TPM chip for at forhindre rootkit og malware infektioner.

AppLocker: AppLocker indeholder nye funktioner, der gør det muligt at styre både stationære og Metro Style applikationer. IT-professionelle kan skabe sikkerhedspolitikker, der tillade eller afvise bestemte apps i at blive afviklet af specifikke brugere eller grupper af brugere.

BitLocker: Windows 8 tilfører en bred vifte af forbedringer i BitLocker teknologien målrettet at hjælpe virksomheder med at reducere risikoen for uautoriseret adgang til følsom data. For Windows 8 erhvervskunder, leverer BitLocker bedre ydelse end nuværende krypteringsteknologier af drev. BitLocker kun krypterer sektorer, der har data eller trinvist kryptere drevet løbende imens de ledige plads bliver brugt.

Tidligere artikelLad Windows 7 downloade de nyeste drivers til dine hardware enheder
Næste artikelFirefox 8.0 frigivet – Mozilla har travlt!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her