Ny smart stifinder i Windows Vista

0
261

Der er blevet arbejdet meget med stifinderen i Vista, det betyder at der er skabt en helt ny, hvor man øverst i Stifinder-vinduet finder en adresselinje, der afspejler den aktuelle mappes placering i filhierarkiet.

Når man klikker på den lille pil, efter hvert mappenavn i adresselinjen, får man adgang til en rullemenu denne menu giver adgang til alle underliggende mapper. Det er derfor utrolig nemt at navigere både op og ned i filsystemet.

Til højre for denne adresselinje er der placeret et søgefelt, og under adresselinjen finder man flere ikoner, her åbner Organiser-ikonet en rullemenu med funktioner fra Windows XPs Filer- og Rediger-menuer. Visninger-ikonet åbner en rullemenu, denne er en videreudvikling fra XP.

Menuen foretrukne er blevet fjernet og erstattet af Navigationsruden i venstre side af vinduet, her kan man oprette links til sine oftest brugte mapper. I højre side af vinduet er ruden med mappens indhold placeret. Denne er dog ikke slået til, men det kan gøres på følgende måde. 

  • Vælg Organiser -> Layout -> Indholdsrude. Denne åbner en ny rude i yderste højre side af vinduet. Når man markerer et dokument, som Windows genkender, vil indholdet automatisk blive vist i Indholdsruden.

I vinduet nederst finder man Detaljeruden, her kan man læse datoer for oprettelse og sidste ændring af det markerede dokument. Hvis der er tale om et billede, kan man tilføje billedet et mærke og en klassifikation. 

Tidligere artikelKopier fil sti til udklipsholder i Windows Vista
Næste artikelAnimeret 3d bruger billede i start menuen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her