Mozilla Firefox 10 er nu tilgængelig

0
249

Blot seks uger efter den sidste store opdatering af Mozillas Firefox 9, så er en ny version, Firefox 10, nu tilgængelig som download. Man må sige at Mozilla ikke spilder tiden.

Firefox 10 har været i beta i et stykke tid nu og det har været muligt at beta-teste browseren, men at Mozilla allerede nu vælger at frigive Firefox 10 er lidt af en overraskelse.

Mozilla endnu ikke har offentliggjort sin fulde “changelog” (dokumentation over rettelser og nye funktioner), bør brugere af Firefox forvente at se en del forbedringer og nyheder i browseren – herunder API-understøttelse til fuldskærm applikationer, UI forbedringer (såsom den fremad-knappen er skjult indtil du navigerer tilbage i browseren), og diverse udvikler-fokuserede forbedringer, såsom nye Page og Style elementer og forbedret grafisk support med CSS3D Transformer for at tilføje 3D-animation til 2D-objekter, og anti-aliasing til WebGL.

Firefox til tablet-computere blev lanceret i sidste måned og får automatisk disse opdateringer, samt et par specifikt til denne mobile version af Firefox. Firefox 10 til Android får multitouch berørings-understøttelse, mens Firefox Sync får en mere brugervenlig og pædagogisk opsætningsproces for at sikre, at alle dine mobiltelefoner, smartphones, tablet-computere og stationære PC lettere kan synkroniseres.

Firefox 10 vil også være den første version under Mozillas Extended Support Release (ESR) program. ESR udviklet med feedback fra administratorer, ekspertbrugere og IT-chefer, der blev frustreret over den seks-ugers brows cyklus, Mozilla skiftede til sidste år. Under ESR kommer kritiske sikkerhedsopdateringer til browseren løbende, men opdatering af fulde versioner vil kun komme en gang om året eller deromkring.

Hvis du allerede har fået Firefox installeret på din computer vil din version af Firefox automatisk give dig besked om en opdatering og hente den i baggrunden, hvis du accepterer. Hvis du har lyst til at installere Firefox 10 fra bunden kan du benytte dette direkte download-link:

Næste artikelCheck et drev for fejl i Windows 7

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her