Microsoft frigiver Microsoft Safety Scanner

0
594

Microsoft har netop frigivet en anti-malware scanner kaldet Microsoft Safety Scanner, som Windows-brugere gratis kan downloade og scanne deres computere for virus, spyware andet ondsindet malware. Programmet er oversat til dansk.

Idéen med Microsoft Safety Scanner er, at brugeren kan anvende scanneren som et supplement til den eksisterende sikkerhedsløsning i Windows – f. eks Microsoft Security Essentials.

På den måde skal Microsoft Safety Scanner ses som en “second option”, der måske kan finde trusler som nogle freeware sikkerhedsprogrammer overser.

Hvis Microsoft Safety Scanner spotter en trussel, virus eller spyware, så sender scanneren en rapport til Microsoft med informationer om den pågældende trussel, samt basale tekniske informationer om din computer. Ønsker du ikke at Microsoft Safety Scanner skal videresende disse informationer, så skal du deaktivere følgende nøgle i registreringsdatabasen:

Subkey: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftMSERT
Entry name: DontReportInfectionInformation
Type: REG_DWORD
Value data: 1

Det lidt spøjse ved Microsoft Safety Scanner er, at programmet udløber efter 10 dage hvorefter man er nødt til at downloade programmet igen. Det virker lidt formålsløst, især da Microsoft Safety Scanner er en større download på 68 MB.

Med lanceringen af Microsoft Safety Scanner, så virker det til at Microsoft endegyldigt har lagt Windows Live OneCare Safety Scanner i graven – når man søger på “Windows Live OneCare Safety Scanner” på Google, så er det først hit også til Microsoft Safety Scanner.

Sådan bruger du Microsoft Safety Scanner

  1. Download Microsoft Safety Scanner. Installer programmet i Windows.
  2. Du skal nu vælge hvilken type af scanningen du ønsker, at Microsoft Safety Scanner skal udføre på dit system:
  3. Hurtig scanning, Fuld scanning eller Brugerdefineret scanning

    Klik på “Næste” for at fortsætte.

  4. Nu begynder Microsoft Safety Scanner at scanne din computer for virus, spyware og malware. Vi krydser fingre for at programmet ikke finder noget.
Tidligere artikelRyd op på din PC med CCleaner
Næste artikelESET lancerer NOD32 Antivirus 5 og Smart Security 5 beta

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her