Linkbuilding i Norge – sådan kommer du i gang

0
304

Som en dansk virksomhed placeret i Danmark, kan det være svært helt at regne ud, hvorfor det skulle være relevant for dig og din virksomhed at foretage linkbuilding i Norge. Det er da heller ikke alle, som dette vil give mening for.

Men hvis du udbyder et produkt eller en service, som kan være relevant for mennesker uden for landets grænser, så kan linkbuilding i andre nærliggende lande, som for eksempel Norge, være en rigtig god måde at udbygge kendskab til din virksomhed og jeres produkter via bl.a. Google. For på denne måde at udvide din kundebase og katalysere fjernere kunders interesse i dine ydelser på.

Hvorfor Norge?

Men hvorfor er det så lige Norge, som kan være et godt land at fokusere på, når det kommer til linkbuilding og promovering af din virksomhed? Svaret ligger ikke i den måde, som Norge adskiller sig fra Danmark på – men derimod i alle de måder, de to lande er ens.

De skandinaviske lande minder rigtig meget om hinanden. Danskere og nordmænd er således meget ens med hensyn til humor, smag, kultur og økonomi. Derfor vil nordmænd være gode matches til de produkter, som dine danske kunder allerede er begejstrede for. De vil have samme rådighedsbeløb og samme behov, og det reducerer behovet for ny markedsføring.

Hvorfor linkbuilding?

Men selvom det ikke er nødvendigt at reklamere på nye eller innovative måder, for at overbevise nordmændene, så kan det være nødvendigt at gøre noget for overhovedet at gøre dem opmærksomme på, at dit firma eksisterer. På et så stort marked som det skandinaviske er der nemlig mange firmaer at konkurrere med.

Og det er netop her, at linkbuilding kan komme ind i billedet som et yderst nyttigt værktøj til at promovere dig selv og din virksomhed på. Med linkbuilding kan du bedre komme ”foran i køen”, når det kommer til hits på de store søgemaskiner.

Kort og godt om linkbuilding

Men hvad er linkbuilding egentlig for noget? Det er et meget obskurt begreb, som mange ikke ved særlig meget om, selvom det bliver brugt hyppigt af rigtig mange online baserede virksomheder eller virksomheder med hjemmesider.

Linkbuilding er en teknik, som er designet til at gøre en side, en artikel eller en blog mere populær, når man som kunde søger på nogle specifikke ting og søgeord på internettet.

Kort sagt fungerer linkbuilding via en informativ tekst med et aktivt link, som ligger på en stærk og relevant side, som linker og dermed peger ind på en anden side.

Linkbuilding forcerer geografiske forskelle

Linkbuilding er fuldstændig virtuelt, og det er netop dette, som gør teknikken så ideel i forhold til at promovere din virksomhed i et land som Norge. For selvom der er langt til Norge rent geografisk, så er der ikke særlig langt til Norge rent visuelt.

Det norske og det danske sprog minder rigtig meget om hinanden, og derfor er det ikke engang nødvendigvis vigtigt at oversætte linkbuildingartikler fra et sprog til et andet. Desuden er det nemt at skrive artikler, som både kan appellere til danske og norske kunder.

Lav ikke linkbuilding selv

Når du nu læser om linkbuilding i Norge her, så virker det måske ret så ligetil. Du tænker, at det da må være nemt nok – kan du ikke bare smække nogle artikler sammen og få dem sendt på vej, så du kan få nogle udenlandske kunder?

Men det er faktisk ikke så ligetil, for artikler med linkbuilding kræver en ret høj kvalitet – og endnu sværere er det, at finde nogle gode sites at linke fra. Det kræver netværk, gode aftaler og selvfølgelig en viden om, hvilke sites der kunne være interessante at skaffe links fra.

Få professionel hjælp til linkbuilding for de bedste resultater

I stedet bør du ansætte et professionelt SEO-firma til at producere en række stærke, gode og effektive linkbuildingartikler for dig, som de kan hjælpe dig med at få publiceret på stærke, relevante sider, som med fordel kan linke til din(e) side(r). Disse firmaer har en række fordele, som du ikke selv kan slå; for eksempel har de erfarne skribenter, har kontakt til gode domæner og ved, hvad der fungerer i forhold til søgemaskinerne, og hvad der ikke fungerer.

Der findes rigtig mange dygtige og billige firmaer derude, og meget apropos kan du finde dem ved at søge online. Her kan det være en rigtig god idé at tage dig tid til at læse lidt om hvert enkelt firma. På den måde ved du, hvad deres speciale er, og om de vil egne sig godt til formålet.

Køb plads på et norsk domæne

For at dine linkbuildingartikler skal nå ud til et norsk publikum og have relevans for dit norske site, er det selvfølgelig ikke helt lige meget, om du poster dem på danske eller norske sider. Helt naturligt vil det nemlig være nemmere at nå nordmændene via domæner, som er norske.

Heldigvis er der rigtig mange norske domæneudbydere, som delvist lever af at tilbyde plads til netop linkbuildingartikler. Her er der et rigtig godt samarbejde mellem danske og norske firmaer. Det er derfor ikke så svært at få dine tekster udgivet på det norske internet.

Husk på den gode kvalitet

Rigtig mange virksomhedsejere bliver positivt overraskede over den store effekt, som linkbuilding kan have for deres kundebase. Og det er let at lade sig rive med og tænke, at denne teknik løser alle ens problemer. Men det er en forkert måde at se på det på.

Linkbuilding er ikke en løsning, men derimod en booster – det kan på den måde ikke erstatte det solide fundament, som kvalitet, god kundeservice og pålidelighed udgør. Derimod kan det være med til at fremme, at flere kunder bliver bevidste om denne.

Andre gode råd til PR

Internettet udgør helt sikkert fremtiden inden for reklame og promovering. Men selvom de online platforme er ved at vinde mere og mere frem, så kan du også stadig tage andre og mere klassiske metoder i brug, når du skal reklamere for dit firma.

For eksempel er sådan noget som tv-reklamer altid et ganske effektfuldt middel. Ligger disse tiltag lidt uden for dit budget, kan du dog også vælge lidt mere afdæmpede løsninger. Såsom for eksempel bannerreklamer, plakater og konkurrencer. Alle tiltag har en effekt, og intet er for småt til at have en betydning.

Tidligere artikelDownload drivers til Windows 10
Næste artikelDiskoprydning og diskfragmentering i Windows 10

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her