Internet Explorer 9 er lanceret

0
382

Microsoft har lanceret Internet Explorer 9 og du kan nu downloade den fulde version som er komplet på dansk. I version i 32-bit og 64-bit er tilgængelig, både som almindelig download og via Windows Update.

Download Internet Explorer 9

Nyt i Internet Explorer 9

Der er sket en del ændringer i Internet Explorer 9 i forhold til den tidligere version, Internet Explorer 8. De fleste af ændringer ligger i funktionerne, da designet er nogenlunde uændret. Vi vil her, kort, gennemgå de mest fremtrædende nye aspekter ved browseren.

Design

Designet i Internet Explorer 9 er lidt mere kompakt end i Internet Explorer 8. Du har som bruger adgang til de mest almindelige funktioner i den øverste kommandolinje og klikker du på Funktioner, så kan du få adgang til yderligere funktioner.

Fortrukne sider

Besøger du ofte en bestemt side eller portal, så kan du bede Internet Explorer 9 om at fastgøre siden til proceslinjen på dit Skrivebord i Windows 7.

Download

Hver gang du downloader filer via Internet Explorer 9, så tilføjes filen til en liste og på den måde kan du holde styr på de filer du downloader. Du kan også pause en specifik fil eller genstarte den, hvis der opstod problemer ved download. Internet Explorer 9 gør dig også opmærksom, hvis en fil du forsøger at downloade er skadelig.

Faneblade

Som i Internet Explorer 8 er Internet Explorer 9 opbygget omkring fane-browsing. Det betyder at hver eneste browservindue i Internet Explorer 9 kan indeholde et uendeligt antal faneblade, hvor hvert faneblad er et mini browservindue.

Søgning

Internet Explorer 9 har en forbedret søgningsfunktion, hvor du direkte i adresselinjen kan indtaste et søgeord f. eks “pizza” og så søger Internet Explorer 9, med din brugervalgte søgemaskine f. eks Google, på det specifikke søgeord.

Meddelelser

I bunden af Internet Explorer 9 er der en meddelelseslinje, hvor browseren løbende viser dig vigtige statusopdateringer.

Værn imod langsomme addons

Ligesom mange andre browsere, så kan du også installere et hav af addons og tilføjelsesprogrammer til Internet Explorer 9. Disse tilføjelsesprogrammer kan udføre smarte ting, men kan også gøre din browser langsom. Internet Explorer 9 har et såkaldt “ydeevnerfilter” som advarer dig, hvis et bestemt tilføjelsesprogram gør browseren langsommere. På den måde kan du deaktivere det eller fjerne det helt.

Brug af GPU

Du kan indstille Internet Explorer 9 til at benytte den grafiske processor, GPU, i din computer, hvis du ofte browser grafiske tunge sider eller streamer meget video i browseren. På den måde oplever du sjældnere, at disse sider volder problemer eller skaber flaskehalse.

Overvågning

Nogle sider har i det skjulte små programmer som overvågner din færden på nettet, men med funktionen “overvågningsbeskyttelse” i Internet Explorer 9, så kan du indstille din browser til at mindske kommunikationen med sådanne sider.

ActiveX blokering

Ønsker du ikke at besøge sider med ActiveX indhold, så kan du bede Internet Explorer 9 om at blokere ActiveX elementer på de sider du besøger.

Du kan læse mere om Internet Explorer 9 hos Microsoft

Download Internet Explorer 9

Tidligere artikelOpera – den hurtigste browser?
Næste artikelScan din computer for trusler med Microsoft Safety Scanner

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her