Hvorfor tage backup af dit data?

0
209

Superhelte har brug for det, politiet stoler på det, og alle, der bruger en computer, skal bruge en eller anden form for backup. I en verden af megabytes og mikrochips er data backup og gendannelse data det der kan betyde forskellen mellem et tilbageslag og et tidsforbrug af apokalypse dimensioner.

Computere er langt fra perfekte og data/filer bliver slettet, systemer går ned, harddiske går i stykker og bundkortet brænder af. Alle disse uheldige begivenheder kan være årsag til, at dit data går tabt. Det bedste forsvar er backup. Sikkerhedskopiering af data er afgørende for private brugere såvel som virksomheder. Mistede oplysninger og filer kan forårsage en alvorlig krise eller føre til en betydelig risiko for fiasko.

Personer, der ikke tager backup af deres computers data løber den samme risiko. Selvom det ikke giver anledning til økonomisk ruin, kan det sikkert være frustrerende og endda særdeles tidskrævende at genskabe data fra andre kilder. Så hvorfor gøre så få af os brug data backup?

Her er de almindelige undskyldninger:

Jeg er for travlt til at backup af min computer.” Vi har alle travlt med arbejde, familie og venner og for lidt tid til kedelige ting som computer vedligeholdelse. Men med nutidens backup software gør producenterne nemt. Sikkerhedskopieringer af dit system sker automatisk via en backup, der passer til dine behov med et interval, du selv vælger – kort sagt, du skal ikke brug tid i din dagligdag på backup. Hvis uheldet er ude, så er gendannelse af dit data blot et par timer af din tid og ikke flere måneder uden backup.

Jeg ved ikke, hvordan man tager backup af data.” Lige som vi ved at førstehjælp er vigtigt at kunne yde, så er det med data backup er vigtigt at gøre, men få af os ved lige præcis hvor vi skal begynde. Et stort skridt er at afgøre, hvordan du vil gemme dit data. En mulighed er Removable Backup Media, men dette kun indsnævrer feltet en smule. Du kan tage backup til DVD eller CD. Du kan også investere i ekstern harddisk eller zip-drev. En anden god måde til data backup er at sikkerhedskopiere til en FTP-placering. Dit data, en mappe eller hele harddisken, bliver kopieret til en separat placering online.

Min computer vil ikke gå ned.” Du har haft din computer længe og har ikke haft problemer indtil nu, hvorfor bekymre sig om data backup nu? Tænk over det, du bruger sikkerhedsselen, selvom du ikke forventer, at du kører galt. Data backup drejer sig om at beskytte din datas fremtid. Som det er med computere, så “er det ikke, hvis den går ned, men det er, når den går ned”.

Den rigtige løsning

Så hvordan vælger du den rette løsning til netop dine behov? Software til backup af data er en voksende industri og mange producenter kæmper om kundernes gunst. Derfor er det vigtigt om du ønsker en teknisk avanceret løsning til den lidt større organisation, eller du er privat bruger med enkle behov for backup. Vi har anmeldt og testet de bedste programmer til backup og sikkerhedskopiering. Du kan læse mere om dem her:

Vær på forkant med udviklingen
FolderShare
Genie Backup Manager Professional
CyberScrub BackUp
Norton Ghost
East-Tec Backup

Tidligere artikelBeskyt dine personlige oplysninger i Vista
Næste artikelMicrosoft frigiver Office 2013 som Customer Preview

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her