Hvorfor hedder det Windows 10 og ikke Windows 9?

0
334

En af de større overraskelser i forbindelse med Microsofts lancering af sit nye operativsystem, Windows 10, var netop navnet. Det var ikke Windows 8.2 eller Windows 9, men nej. Det var altså Windows 10. Direkte adspurgt har cheferne for Windows, Terry Myerson og Joe Belfiore, kun givet undvigende svar og forsøgt at lave sjov med hvordan “syv spiste ni” osv. Men hvorfor kalder Microsoft det nye operativsystem for Windows 10 i stedet for Windows 9?

Først og fremmest er det vigtigt at bemærke, at der mellem Windows 3 og Windows 7 også har været en række andre navne såsom 95, 98, NT, Me, 2000, Vista osv. Da Microsoft annoncerede Windows 7 var der også mange der stillede spørgsmål ved, hvorfor man lige var kommet til nummer 7. Det er et lidt besynderligt faktum, at navnene på de enkelte Windows-udgivelse rent faktisk ikke passer til udgaverne, hvis man forsøger gøre det op helt reelt. Teknisk set er moderne versioner af Windows stadig baseret på Vistas kodebase, ligesom Windows 10 er det, og som man derfor faktisk kunne kalde Windows 6.4. Der vil være en vis forvirring, når vi når til den reelle version 7.0, men den tager vi til den tid.

Men det ville vel trods alt være oplagt, hvis man i stedet havde valgt Windows 9. Nogle vil vide, at tallet 9 betragtes som uheldigdigt i Japan. Microsoft har en stor nok tilstedeværelse i Japan til, at de kan have sprunget Windows 9 for at undgå ethvert uheldigt sammentræf. Andre japanske virksomheder skulle efter sigende også have valgt at springe 9 over. Vi kender ikke til nogen spillefirmaer, der har valgt at gøre noget lignende derovre, når det kommer til online spil. Omvendt virker asiaterne til at være mere påvirkede af overtro, også når de vil spille hos bookmakere og på online casinoer.

Derfor blev det til Windows 10

I sidste ende er Windows 10 bare et navn. Windows 9 havde måske været et mere fornuftigt valg, der ikke ville have forvirret mange mennesker, der måske ikke følger så godt med. Men at kalde Windows 10 mere rigtigt eller forkert, svarer til at brokke sig over, at Windows 7’s efterfølger blev kaldt Vista. Et bedre spørgsmål at stille kunne være: Hvorfor har Microsoft ikke bare kaldt Windows 10 for noget helt andet. Det kunne måske være blevet til Windows One eller noget helt andet.

Microsofts tilsyneladende vilkårlige valg af Windows 10 er interessant. Det er klart et stærk versionsnummer – og det er også en pæn måde at distancere sig fra Windows 8, som Microsoft virkelig ønsker at feje ind under gulvtæppet. Faktisk kan det endda være et trick, som Microsoft bruger for at få os til at glemme alt om Vista.

Så når alt kommer til alt: Windows 10 hedder Windows 10, fordi Microsoft siger det. Jeg tror personligt bare, at “Windows” eller “Windows X” ville have været bedre, men nu bestemmer jeg jo heller ikke noget hos Microsoft. Det ses desværre også på min lønudbetaling.

Tidligere artikelAntivirus til din Android mobiltelefon
Næste artikelIT-tips til din virksomheds online interface

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her