Hvad kan jeg bruge en VPN-løsning til?

0
213

Med en VPN software får du et privat netværk der går ind og arbejder i de offentlige netværk, heriblandt internettet. VPN anvendes som oftest af virksomheder der har brug for at få deres følsomme data beskyttet.

Man bruger hovedsageligt VPN til at få adgang til en computers data som ikke fysik kører på samme LAN. Derudover er VPN også særligt effektivt når det kommer til at sikrer og krypterer kommunikation når man anvender netværk som ikke er 100% sikre. Dette gøres ved at softwaren går ind og udskifter eller usynliggør din IP-adresse så alt den data du sender er krypteret og ikke er til at spore. Dette betyder også at du ikke kan blive udsat for hacker angreb.

Hvis du ønsker en anvende VPN software skal du blot logge ind på softwaren med dine legitimationsoplysninger, dette vil danne en forbindelse til den eksterne maskine hvori der via forbindelsen vil blive bekræftet om begge computere på netværket er ægte. Herved vil forbindelsen mellem disse to blive sikret og krypteret. Du skal huske, at den datatrafik som strømmer ”udenfor” den sikrede VPN-forbindelse ikke er krypteret og dermed i princippet åben for overvågning af f.eks. din internetudbyder eller din hosting-løsning.

Din data vil altså altid være skjult når du anvender VPN software, og trafikken mellem din computer og en privat server er næsten umulig at se eller endda ændre.

På selve VPN softwaren vil dine aktiviteter blive registeret, men det er de færreste VPN software programmer der gemmer disse data, hvilket adskiller sig fra de mest typiske browsere.

En VPN kan bruges til mange forskellige formål, hvoraf de fleste mennesker bruger det med gode intentioner, mens nogle burgere desværre anvender det til ulovlig brug.

Det er forbudt ved lov at:

– Beskytte sin data ved brug af offentlige netværk

– Skabe adgang til Netflix indhold fra andre lande

– Skjule sin aktivitet fra regeringens censur eller overvågning

– Oprette en fjernforbindelse til organisationers private netværk

– Skjule at man foretager piratkopiering

De fleste problemer vi har i dag når vi anvender en computer kan løses ved at gøre brug af en VPN. Alle internetudbydere indsamler data om hvad du foretager dig online som de kan sælge videre til marketingsfolk uden du er klar over det. Så vil de få informationer om hvilke sider du besøger, hvor du bor, hvad du godt kan lide og meget andet.

Derudover bliver du også sikret hvis du er ude steder og anvender gratis Wi-Fi. Gratis Wi-Fi er som regel ikke beskyttet med en kode, hvilket betyder at alle kan få adgang til det. Derved bliver dine følsomme oplysninger så som adgangskoder, bankoplysninger, e-mails osv meget nemmere at hacke. Alt dette kan forhindres ved at gøre brug af VPN.

Tidligere artikelAntivirus til din Android mobiltelefon
Næste artikelIT-tips til din virksomheds online interface

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her