Hold styr på opstarten i Windows med Autoruns

0
230

Opstarten i Windows (alle versioner af Windows) kan nogle gange forekomme problematisk og den kan til tider være meget langsom, uden man som bruger umiddelbart kan finde årsagen hertil. Nogle brugere oplever også at selvom de beder Windows om at gå i “Dvale”, så er computer stadig helt tændt, når man vender tilbage til den.

Problemet opstår ved at brugeren afinstallerer et softwareprogram, men afinstallationen forløber ikke korrekt og ikke alle referencer slettes i registreringsdatabasen. Når du så genstarter computeren vil disse referencer i registreringsdatasen stadigvæk lede efter softwaren på computeren – men eftersom den er afinstalleret bliver computeren “forvirret” og Windows bruger meget spildtid på dette i opstarten.

Et anden årsag til en langsom opstart i Windows kan være, at der er sneget sig noget tredjeparts software ind på din computere og denne software starter så op med Windows.

Tit er man som bruger ikke opmærksom på dette, men føler blot konsekvenserne heraf ved en langsom opstart.

Der findes en løsning og det er Autoruns, der er et officielt freeware program udviklet af Microsoft, der hjælper brugeren med at analysere hver eneste enhed i opstarten af Windows.

Autoruns undersøger både software, applikationer og processer som aktiveres i opstarten af Windows og på den måde kan du diagnosticere årsagen til den langsomme opstart. Via Autoruns kan du deaktivere og fjerne de ting som skaber konflikter og langsomhed.

Bedømmelse:

Autoruns er et nyttige freeware program, der kan analysere hele opstarten i Windows for brugeren. Du bør dog have en vis erfaring med Windows, da Autoruns kan virkelig lidt uoverskueligt for den uerfarne bruger.

Næste artikelCheck et drev for fejl i Windows 7

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her