Guide: Bliv klogere på VPN

0
306

Har du længe hørt omkring VPN, men er aldrig rigtig blevet introduceret til, hvad det egentligt er? Så er der hjælp at hente med denne guide. Her vil du nemlig blive guidet i, hvad VPN er, og hvad du helt præcist kan bruge det til.

Hvad er VPN?

VPN kan blive forklaret utrolig indviklet, og det er bestemt ikke meningen med denne guide. VPN står for ”Virtuelt Privat Netværk”, og det vil kort og præcist sige, at du er på en privat internetforbindelse. Der er dermed ikke andre, der kan spore eller hacke dine aktiviteter. De kan heller ikke spore, hvor du befinder dig henne. Din internetaktivitet sendes til en ekstern server, før du besøger forskellige hjemmesider.

Alt din online trafik vil dermed gå gennem denne server, og du har mulighed for at skjule din IP-adresse. Du får med andre ord IP-adressen til den server, som du nu er forbundet til, og det er her, det godt kan blive lidt forvirrende. Dette vil dermed forsøgt forklaret i næste afsnit.

Hvorfor bruge en VPN-tjeneste?

Den helt klare årsag til at anvende en VPN-tjeneste er, at du ændre din IP-adresse og gemme den. Der er rigtig mange, der vælger denne løsning, da de er bange for at blive overvåget eller hacket online. Her bruges en VPN-tjeneste til at skjule din aktivitet så godt som muligt, og samtidig beskytter den dig fra fremmede, som kan holde øje med dig. Det er nemlig sikkerheden, der er i højsædet, når du vælger en VPN-tjeneste. Internettet er et usikkert og ukendt sted, og der er mange store risikofaktorer, når du surfer rundt på nettet.

Der er efterhånden så mange dataspecialister, der kan udnytte din ageren på nettet til at give din computer virus eller i værste tilfælde stjæle vigtige oplysninger som eksempelvis bankoplysninger. Det er derfor blevet vigtigere end nogensinde før, at du er beskyttet, når du surfer rundt på internettet.

Undgå geoblocking

Foruden at være med til at øge din sikkerhed, når du surfer rundt på nettet, så kan du også brug VPN til at undgå geoblocking. Hvis du ikke er helt bekendt med, hvad geoblocking er, så kan det opdeles i to forskellige grupper. Den første gruppe er lande som Rusland og Kina, hvor der er flere indholdssider, som er blokeret. Dette er eksempelvis YouTube og Facebook, som beboerne i disse lande ikke kan besøge.

Det kan de dog med en VPN-tjeneste, da den kan hjælpe dem at komme uden om blokeringer som disse. Derfor ses det også, at tjeneste bliver anvendt hyppigt i lande med mange af disse typer blokeringer. I den anden gruppe omhandler det danske streamingsider som Yousee, TV2 og DR. Hvis du eksempelvis er i udlandet, så kan du typisk ikke få lov til at se deres programmer, da det er danske programmer. Du kan dog komme uden om dette problem med en VPN-tjeneste. Det fungerer dermed med, at du får en dansk IP-adresse, selvom du befinder dig et helt andet sted i verden. Læs mere om vpn her.

Tidligere artikelFå overblik over din økonomi med Spiir
Næste artikelTips til at øge produktiviteten på arbejdspladsen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her