Gratis alternativ til Microsoft Office

0
698

LibreOffice har for længe siden bevæget sig fremad fra at være en udløber af OpenOffice-projektet. Det er nu det direkte alternativ til Microsoft Office, og som program drager det løbende fordel af regelmæssig udvikling for at holde det opdateret, stabilt og sikkert.

Mens LibreOffice mangler den fikse præsentation som hos rivalen KingSoft Office Suite Free og dens Office-inspirerede farvebåndsbrugerflade, har LibreOffice den større fordel, at kunne tilbyde et fuldstændigt sæt office-applikationer, indbefattet tekstbehandling, database, tegnepakke og matematisk værktøj på toppen af tekstbehandlingsmodulet, regneark og præsentationsværktøj, som forefindes i de fleste gratis officepakker.

Selv om det ganske afgjort er lettere at navigere end før takket være en bedre placering af værktøjer og visuelle ”previews” af typografiformer direkte fra hovedværktøjslinjen, ser LibreOffice dog stadig lidt forældet ud, til trods for de opfriskende ikon-sæt. Dette er imidlertid en lille skønhedsfejl i det overordnede billede som tegner LibreOffice som et kraftfuldt og godt alternativ til Microsoft Office, som formår at imødekomme de fleste folks behov, idet den gør nulomkostningen til et alternativ til Office – et værdifuldt arbejdsværktøj at have i dit arsenal.

En stadig forbedret support til tredjeparts filtyper (indbefattet både nye og klassiske Office formater) betyder, at du ikke afskærer dig fra industristandarter, mens platformsuafhængig support bevirker, at du kan køre LibreOffice under Windows, Mac eller Linux styresystemerne uden at skulle genoptræne dig til en ny arbejdsmåde hver gang.

Bliv ikke forstyrret af det forældede brugerinterface – LibreOffice er et kraftfuldt værktøj, som indbefatter den kernefunktionalitet, som de fleste folk nogensinde vil få brug for.

Læs mere om LibreOffice

Tidligere artikelFå overblik over din økonomi med Spiir
Næste artikelTips til at øge produktiviteten på arbejdspladsen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her