Gør teksten lettere at læse i Windows 7 med ClearType

0
211

For nogle brugere kan bogstaver virke små og tekster kan være svære at læse i Windows 7. Har man som bruger nedsat syn eller måske svagtseende, så gør det det bestemt ikke sjovere med en lille skrifttype i Windows. I denne artikel vil vi vise hvordan aktiverer teknologien ClearType i Windows som sørger for at tekst og bogstaver fremstår klart og tydeligt på skærmen.

ClearType som teknologi blev introduceret med Windows 7 og kan derfor aktiveres uden først at installere tredjeparts software – er du Windows Vista eller Windows XP bruger, så kan du via dette link få ClearType til XP og Vista.

Med ClearType aktiveret vil bogstaver og tekst fremstå så skarpt og klart på din skærm, at det er ligeså tydeligt som var det printet på papir. ClearType giver en følelse af at du læser en bog snarere end via en skærm.

ClearType fungerer bedst på en LCD eller LED skærm, da disse skærm-teknologier er moderne og her kommer ClearType til din ret. Traditionelle CRT skærme giver også forbedringer med ClearType.

Som nævnt tidligere, så er ClearType allerede indbygget i Windows 7 og det tager kort tid at aktivere teknologien. Sådan gør du:

Aktivering af ClearType

Klik på Start-knappen og indtast følgende i søgefeltet “cleartype“. Du kan du vælge “Juster ClearType-tekst“.

Nogle gange er ClearType allerede aktiveret, hvis ikke så sæt et kryds i boksen “Slå ClearType til“.

Nu vil Windows checke opløsningen på din skærm og spørge om du ønsker at fortsætte med den pågældende opløsning. Er du enig så klik Næste.

I løbet af de næste 4 dialogvinduer vil du blive spurgt hvilke af de forskellige valgmuligheder, der fremstår tydligst og klarest for dine øjne. Kilk markeringen hen på den boks som tiltaler dine øjne bedst og vælg Næste.

Til sidst samler Windows op på dine svar og justerer ClearType og din skærm, så det matcher dine præferencer. Du skal blot klikke på Udfør og nu vil det forhåbentligt være lettere at læse bogstaver og tekst i Windows.

Tidligere artikelLad Windows 7 downloade de nyeste drivers til dine hardware enheder
Næste artikelFirefox 8.0 frigivet – Mozilla har travlt!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her