Fra Windowx XP til Windows 7

0
344

Når Windows 7 kommer på gaden, skal XP brugerne installere det nye styresystem fra bunden. En opgradering direkte fra XP vil ikke kunne lade sig gøre. Dog kan XP-brugerne regne med at få rabat på Windows 7.

Da man opgraderede fra XP til Vista, fik man muligheden for at gemme indstillinger og programmer der i forvejen var installeret. Det gjorde installationen meget nemmere. Man skulle ikke tage backup af alle sine filer og indstillinger og derefter installere dem igen, efter opgraderingen. Windows 7 kræver altså en ny installation medmindre man opgradere fra Windows Vista. En stor ulempe for mange virksomheder, der har sprunget Vista over, og gerne vil have Windows 7. Flere eksperter mener dog at det rent faktisk er en fordel, idet man vil få et langt mere stabilt styrestystem.

Microsoft skulle efter sigende, være igang med at udvikle nogle værktøjer, der letter processen med geninstallering af den software fra Windows XP til Windows 7.
Microsoft fortæller dog at de vil tilbyde en billigere opgraderingslicens til Windows 7 til alle brugere der i forvejen har XP. Prisen er endnu ikke fastlagt for nogle af de seks forskelliger versioner der kommer af Windows 7, og derfor heller ikke hvor meget man vil kunne spare på en sådan opgraderingslicens.

Der er et lille trick der gør det muligt at opgradere fra Windows XP til Windows 7, omend den er en smule besværlig og måske bekosteligt afhængig af priserne. Det kræver man først opgraderer fra Windows XP til Windows Vista, og derfra så opgraderer til Windows 7. For virksomheder der har ubegrænset software abonnement hos Microsoft, vil dette ikke medføre yderligere omkostninger, da de i forvejen har Vista-licensen.

Windows 7 forventes på gaden ved årskiftet.

Kilde: Computerworld.com

Tidligere artikelOpret en partition på din harddisk i Vista
Næste artikelKrypter din USB Flash Disk gratis

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her