Forhindre COM Surrogate i at Stoppe med at Fungere i Vista.

0
365

Vi har næsten alle prøvet at få denne fejlmeddelelse når vi browser i mapper som indeholder videoer eller media filer. Dette problem opstår pga. codecs og andre COM komponenter som er blevet installeret af forskellig slags software som ikke er fuldt ud Vista kompatibelt, som f.eks. nogle versioner af DivX og Nero.

Feklmeddelelsen lyder “COM Surrogate has stopped working“.

Der er en del mulige løsninger til dette problem, og den rette løsning kommer meget an på hvilken software som rent faktisk er skyld i problemet. De mest almindelige og mest kendte problemer skyldes DivX og Nero, men der findes også andet software som er skyld i dette problem.

Mulige løsninger:

  • Hvis du benytter dig af DivX, bør du opgradere til den seneste version – Download DivX.
  • Hvis du benytter dig af Nero, bør du også opgradere til den seneste version – Download Nero.
  • Hvis du har opgraderet både Nero og DivX, og stadig har problemer, kan du prøve at omdøbe filerne, C:Program FilesCommon FilesAheadDSFilterNeVideo.ax til NeVideo.ax.bak. Du er nok også nødt til at omdøbe, NeVideoHD.ax til NeVideoHD.bak. Dette vil stoppe Nero Showtime.
  • Du kan også slå miniaturer visning fra, som skulle få problemet til at forsvinde, dette er dog ikke den mest optimale løsning, da det ændrer en af de attraktive features i Vista.
  • Den gamle ffdshow codec pakke, er også kendt for at skabe problemer. Installer derfor den seneste version af FFDShow – Download FFDShow.
  • Nogle Vista brugere vil anbefale at man installerer Vista Codec Package for at opdatere alle ens codecs til den korrekte version – Download Vista Codec Package.
  • Der findes også en anden mulig løsning. Dette er at slå DEP til dllhost fra. Det er ikke sikkert dette virker for alle. Og du er måske nødt til at tilføje divx+nero kørsels filerne til DEP’s ignorer liste.

Gør følgende:

Højreklik på ”Denne computer”, og vælg ”Egenskaber”.

Vælg fanebladet ”forhindring af datakørsel”, og klik derefter på ”slå forhindring af datakørsel til for alle programmer og tjenester, undtagen dem jeg markerer”.

Klik dernæst på tilføj knappen, og find stien C:WindowsSystem32dllhost.exe
Vista 64bit brugere finder i stedet stien, CWindowsSysWOW64dllhost.exe

Klik på åben når du har fundet filen, og derefter på OK.

COM Surrogate, burde nu være tilføjet listen og du burde også kunne browse i dine media og video mapper uden at der opstår flere problemer med COM Surrogate.

Tidligere artikelTest og optimer din Intel SSD
Næste artikelÆndring af størrelsen på ikonerne på Skrivebordet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her