Fjern spyware og malware med Spybot Search & Destroy

0
278

Det er træls at få inficeret sin computer med spyware, da spyware en små spion-programmer som overvåger ens online adfærd. Desuden har spyware en ubehagelig tendens til at gøre browsing på Internettet langsom og bliver malware installeret på ens computer, så nedsætter det også hastigheden mærkbart i Windows.

I denne artikel vil vi vise hvordan du kan få opdaget og fjernet spyware fra din computer med et fint lille freeware program kaldet Spybot Search & Destroy. Spybot Search & Destroy har igennem de sidste 2 år ikke været opdateret, men for 3 måneder siden blev programmet heldigvis tilført en tiltrængt opdatering. Nu indeholder Spybot Search & Destroy et solidt værn imod de nyeste spyware-trusler.

Download Spybot Search & Destroy

Installation af Spybot Search & Destroy

Efter du har downloadet Spybot Search & Destroy og påbegyndt installationen er der lige et par ting du bør bide mærke i. For det første, så vil du i løbet af installationen blive spurgte om følgende:

Vi anbefaler, at du klikker af i “I want more control, more feedback and more responsibility”. Så har du bedre kontrol over programmet. Alternativt, kan du bare lade Spybot Search & Destroy klare alt arbejdet med elimineringen af spyware selv – det er bestemt en fin løsning.

Du vil også blive spurgt om omfanget af installationen – her kan du trygt vælge Full Installation. På den måde får du alle de gode værktøjer med.

Under dialogvinduet “Vælg ekstra opgaver” kan du med fordel fravælge nogle af ekstra opgaverne. Hvis du f. eks ikke ønsker, at Spybot Search & Destroy skal afvikle scanningen på bestemte tidspunkter osv.

Fjern spyware

Nu har du installeret Spybot Search & Destroy og det er på tide at finde ud af hvor meget spyware du faktisk har på din computer. Når du starter Spybot Search & Destroy for første gang vil programmet stille dig følgende spørgsmål:

Kort fortalt, så har du mulighed for at “sige god” for alle filer på din computer (at whiteliste dem). Men har du allerede brugt din computer et stykke tid og været på Internettet, så er det en dårlig idé – nogle af dine filer kan allerede være inficeret med spyware uden du ved af det. Klik på Close.

Du befinder dig nu i hovedvinduet med en oversigt over alle funktionerne i Spybot Search & Destroy. Klik på knappen “Scan the system” for at starte en scanning af din computer. Vælg Standard System Scan efterfølgende.

Du kan få Spybot Search & Destroy til at rense ud i de midlertidige Internetfiler – det kan gøre scanningen hurtigere, men vær opmærksom på at nogle midlertidige filer kan indeholde genveje til hjemmesider osv.

Herefter går Spybot Search & Destroy i gang med at scanne din computer for spyware og malware. Scanningen kan godt tage et stykke tid, men er tilgengæld grundig.

Efter scanningen er fuldendt kan du se hvilke spyware og malware trusler Spybot Search & Destroy har fundet. Du kan bla. læse om truslernes Treat Level, typen osv. For at fjerne dem alle sammen skal du klikke på “Fix Above” knappen i nederste højre hjørne.

Tidligere artikelTransformers 3 tema til Windows 7
Næste artikelTilføj og del netværksprinter i Windows 7

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her