Find årsagen til computernedbrud i Windows

0
194

Der er få ting, der er værre end Blue Screen of Death eller andre former for fejlmeddelelse som Windows kan finde på at vise dig. Det ene øjeblik arbejder du løs på din computer, opslugt af et eller andet vigtigt projekt, det næste øjeblik genstarter din computer og alt ikke-gemt arbejde er forsvundet for stedse.

Den slags computernedbrud er sædvanligvis forårsaget af en fejlagtig driver, en Windows Service eller en komponent i registreringsdatabasen på et lavere niveau. Windows vil ikke altid kunne give dig et nøjagtigt filnavn eller årsag til fejlen. Og således er du ofte overladt til at prøve selv om du kan finde årsagen – f. eks ved fjernelse af nyligt installerede programmer, oprydning på din harddisk, rensning af registreringsdatabasen for fejl og så videre, idet du bare håber, at du har heldet med dig og finder årsagen til problemet.

Freeware programmet WhoCrashed har en anden indgangsvinkel til en løsning.

Når du første gang kører WhoCrashed vil programmet automatisk downloade og installere Microsofts Debugging Tools til Windows. En meget effektiv softwarepakke til fejllokalisering. Den er temmelig stor, på omkring 17MB, så det kan tage et stykke tid, hvis du er på en langsom internetforbindelse, men vær tålmodig.

Du behøver kun at gennemføre installationsprocessen én gang.

Så snart WhoCrashed er fuldt ud installeret, er det nemt nok at bruge det, du skal bare klikke på “Analyze” knappen, vent et par sekunder mens dine seneste crashdump filer bliver undersøgt, læs så rapporten for præcist at se, hvilke filer WhoChrashed giver skylden for dine seneste uregelmæssigheder.

Vi har afprøvet WhoChrashed via en test på vores computer og WhoCrashed meddelte os, at filen “uacreplace.sys” var ansvarlig for sammenbruddet. Vi kunne ikke genkende navnet, men et hurtigt Google søgning afslørede for os, at dette var en del af et hjælpeprogram, som kaldes Smart UAC Replacement – vi installerede programmet det stoppede vores computernedbrud.

Det vil ikke altid være lige let og brugen af WhoChrashed er til tider et vanskeligt forehavende og ind i mellem vil WhoChrashed tage fejl, ved at lægge skylden på Windows kernekomponenter, mens den virkelige synder er andetsteds. Hvis din computer, ikke desto mindre, er ustabil og du tilsyneladende ikke kan finde årsagen hertil, så vil WhoChrashed være et forsøg værd – programmet kunne muligvis komme med de spor, du mangler for at kunne løse problemet.

Bedømmelse:

Hvis du bliver ved med at opleve uventede computernedbrud i Windows, så er WhoChrashed det mest nærliggende sted, at søge efter svar.

Næste artikelCheck et drev for fejl i Windows 7

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her