Et par gratis tips om computersikkerhed

0
474

Antivirusprogrammer er ikke perfekte – især Microsofts Security Essentials har et rigtigt skidt rygte eftersom Microsoft ikke opdaterer det på dagligt basis. Hvis du alene stoler på, at dit antivirusprogram kan beskytte dig, så bringer du dig i risikozonen. Du bør stadigvæk følge basale, fornuftige fremgangsmåder vedrørende computersikkerhed.

At have antivirus installeret er dog stadig meget vigtigt, men i disse tider er der de aktive trusler fra spyware, adware, malware og det værste af alt: ransomware. Det er her Malwarebytes kommer ind.
Malwarebytes beskytter ikke blot din computer mod malware, men udfører et bedre arbejde med hensyn til rensning af en inficeret computer end noget andet på markedet. Og programmet fungerer ikke kun på Windows-computere – der er også en Mav version.

Du kan downloade en Malwarebytes i en gratis-udgave via dette link

Også selv om du er omhyggelig, bør du anvende en antivirusløsning. Det er muligt, at du vil kunne blive inficeret af en zero-day sårbarhed via et browser plug-in, så som Adobe Flash, eller i selve din internetbrowser. Selv om du holder din internetbrowser opdateret, vil du muligvis blive inficeret af en ny sårbarhed ved blot at besøge en kompromitteret hjemmeside.

For at undgå bla. zero-day infektioner og skadelige scripts i at blive afviklet i din internetbrowser kan vi anbefale følgende gratis plug-ins:

NoScript (fungerer med Firefox)

ScriptSafe (fungerer med Chrome)

Windows har en indbygget firewall, således at du ikke behøver ar installere en tredjeparts firewall. Du bør imidlertid lade den indbyggede firewall være aktiveret. Din firewall blokerer uopfordrede, indkommende forbindelser og beskytter Windows og den anden software på din computer mod malware, som udnytter ukorrigerede sårbarheder i dit system, som er åbne over for netværket. Det er på den måde, at orme, som Blasters udspredtes så hurtigt i Windows XPs begyndelsestid og hvorfor sådanne orme ikke kan spredes så hurtigt mere.

Comodo tilbyder en gratis firewall til alle Windows-computere. Download den gratis via dette link

De fleste brugere har en forældet version af Java kørende på deres computer. Det er derfor uhyre let for dem at blive inficeret blot ved at besøge en hjemmeside. Java har oplevet en konstant strøm af massive sikkerhedshuller. Det mest tragiske ved Javas situation er, at Java applets er så sjældne på nettet i disse tider, at kun få mennesker har brug for at få Java installeret.

Hvis du anvender Java på din computer og ikke allerede har aktiveret den automatisk softwareopdatering, så kan du via dette link læse hvordan du opsætter det

Alle de former for softwareapplikationer, som vi bruger hver dag, er på samme måde udsat for sikkerhedsproblemer. Disse sikkerhedsproblemer bliver fundet konstant – hvad enten vi taler om Windows, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Adobe Flash plugin, Adobes PDF Reader, Microsoft Office – listen fortsætter og fortsætter.

Lad derfor Windows Update være indstillet til at opgradere automatisk – eller indstil den i det mindste til at gøre dig opmærksom på nye opdateringer og installér dem hurtigt.

Tidligere artikelFå overblik over din økonomi med Spiir
Næste artikelTips til at øge produktiviteten på arbejdspladsen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her